Ezt a kínai receptet vajon én is el tudnám készíteni? (link lenn)
Igen, nem nehéz elkészíteni, de pár tanács:
Elöször mindent darabolj fel, és külön tányérokra tedd, aszerint, hogy mi mikor kerül a wokba.
Másodszor a tésztát fözd emg elöre, és pirítsd meg, utána tedd félre. Így a végén csak fel kell forrósítani az többivel.
Harmadszor ne rázogasd a wokot (mert azt csak gyakorlattal tudod rendesen), hanem kevergesd meg idönként fözökanállal.
Negyedszer: kínai ételbe ketchupot (meg rozmaringot) tenni nem szokás, mert egyrészt nem ismerik, másrészt nem is illik az ízvilágba. Helyette tegyél apróra vágott fokhagymát, darált köményt, meg kb 1 dl vizet.
Ha mindent elöre összekészítesz, akkor nem lesz semmi gond. Csak figyelj, nehogy megégesd magad.
Sok sikert!
Köszönöm szépen! :)
Én még a pirított tészta készítésétől kicsit félek, inkább a sima párolt rizs köretet gondoltam hozzá, azt egyszerűbb elkészíteni.
Bocs, csak most laáttam a válaszodat.
A párolt rizs is jó hozzá, de természetesen nem pergös, hanem ragacsos formában illene hozzá.
A pirított tészta igen egyszerü, a megfött tésztát kevés zsiradékban kevergetve sütöd, amíg kis színt kap. Eredetileg ennek az a célja, hogy a másnapos, kihült tésztát felmelegítsék - mivel akkoriban nem volt mikro :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!