5 nap 5000ft. Ki mit főzne?
ugye az se mindegy hány főnek kell.
Miket én készítenék
krumplis tészta, paprikás krumpli, pörkölt tésztával, sült krumpli sült hússal, tokány rizzsel, tejbegríz, tojásos nokedli salátával, lecsós szelet rizzsel, palacsinta, raguleves, paradicsomleves, bolognai szósz
Én nem főznék semmit. A reggeli/vacsora az szendvics vagy gabonapehely, ebéd pedig:
1. nap gyros
2. nap kínai
3. nap pizza
4. nap kínai
5. nap gyros
Éljen a változatos étrend :D
- Veszel egy egész csirkét 800-ért, ebből a mellét kirántod, vagy a sütőben felszelve, sajtos-egyéb mártással leöntve megsütöd, valami köret és akár két napra is kész az ebéd.
- Combot megsütöd, de akár a melle-húsával együtt készíted, még egy további napra kész a kaja
- A többi csontos részt belefőzöd egy kis tarhonyába, vagy abból készítel ragul levest, ami után egy jó adag túrós tészta, vagy krumplis tészta... már 4 napot meg is oldottál
... és mindezt kihoztad max. 1000 Ft-ból.
A többi pénzen reggeli-vacsora felvágott, kenyér, vaj, tojás (=rántottának), ezekből tudsz meleg szenyót is!!!
Szerintem is "könnyen megoldható" mi kettőnkre kb ennyiért főzünk-eszünk. Reggelire zabkását szoktunk, idénygymölccsel, ebédre az ötleteim: paprikáskrumpli (2 napi adag, vagy másnap krumplistészta), párolt zöldség + rizs + csirkecomb sütve, valamilyen káposztás étel (székely/paradicsomos/ rakott, ahogy szeretitek, szintén két napra akár), rakott rizses-zöldséges egytál vagy rakott krumpli, amihez illik, ahhoz zöldségleves, esetleg almaleves, de még egy májgombócleves is biztos belefér a keretbe. Vacsira maradék vagy olcsóbb szendvics, esetleg tejbegríz...
Bár én egy héten legalább egyszer csinálok főzeléket is, feltétnek fasírttal, vagy lencsfasírttal, tojáss444444al,
berével (=tócsni), rízsgolyókkal...
Tapanyagdusabb egytaletelekben gondolkodnek:
Rakottkrumpli, paprikas krumpli, rakott zoldsegek rizzsel es daralt hussal, babgulyas, lasagne, rakott tesztak, resztelt maj, brassoi stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!