5000Ft-ból egész héten mit lehet enni?
Tesómmal ketten egy hétig egyedül leszünk otthon és 5000 forintból kell megoldani az étkezést egész hétre. Nem igazán tudok főzni, sőt, inkább semennyire sem tudok, sütni meg pláne nem. Ennyiből mit lehet enni? Laktató kajákra tippek?
Köszönöm minden válaszadónak!
Ezek jól hangzanak. Igen, nagyon megköszönném, ha leírnád a pizza receptjét! A paprikás krumplit nagyon szeretem, de még nem csináltam. Remélem sikerül.
Köszi!
4-es vagyok
Pizza:
Egy tálban elmorzsolsz egy fél kocka élesztőt, teszel bele egy kávéskanál cukrot, öntesz rá 3 dl langyos vizet és egy ek. olajat. Megvárod, míg felfut (elkezd emelkedni, látni fogod).
Másik tálba teszel fél kg lisztet, 1 ek sót, egy kis oregánot (nem muszáj) és egy pici borsot. A felfutott élesztős vizet beleöntöd és összegyúrod.
Fél órát meleg helyen hagyod kelni. Utána kétfelé veszed, kinyújtod fél cm vastagra, megkened tejföllel, fokhagymás tejföllel vagy pizzaszósszal és teszel rá, ami van otthon.
Paprikás krumpli: egy nagy v. két kis fej hagymát megpucolsz, olajban megdinszteled, (ha van, mehet bele egy összevágott paradicsom, paprika is, ha nincs, nem baj) beleteszed a megtisztított, hasábokra vágott nyers krumplit, teszel bele pirospaprikát, sót, felöntöd vízzel, de csak annyival, ami ellepi. Nem túl erős lángon főzöd, míg a krumpli megpuhul. Ha veszel 1 kg-os virslit, az a Lidl-ben 500 Ft körül van, azt ehetitek vacsorára, főzheted a paprikás krumpliba, sőt még a pizzára is teheted, vagy megsütöd és készítesz hozzá valami egyszerű köretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!