Pörkölthöz melyik hús a legjobb?
Szerintem a disznohusbol a legfinomabb, es hamar el is keszul ha egy kicsit parolod sos hagymaba.
Jo etvagyat!
Hát sok féle pörkölt létetik, példának:
*pacalpörkölt
*körömpörkölt
*kakaspörkölt
*marhapörkölt
*birkapörkölt
*kecskepörkölt
*disznópörkölt
*szarvaspörkölt
MIndegyik megfő, csak megfelelően kell elkészíteni.
Pörköltek:
Értékes, lédús részekből (lapocka,csülök, nyak, esetleg szegy), gyakran többé-kevésbé csontos apróhúsokból készítjük a magyar konyhának e remekét, mely raguhoz hasonló, szaftja rövid, tartalmas, nem sűrített, de ne is legyen híg. Különböző típusai lényegében egyformán készülnek, de az anyaghányad és ízesítésük némileg eltérő.
A színhúst kb. 2-3 cm-es kockákra, a csontos húst 40-50 g-os darabokra, a csirkét 8-10 részre vágjuk. A zsírban a hagymát a marha-, ürü- és vadhúsoknál fonnyasztjuk, a többi húsfajtásnál enyhén pirítjuk. Ezután a hőfokot csökkentve a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk és tovább pörköljük. Aztán a húst kevés vízzel vagy csontlével felengedjük, befűszerezzük, és időnként megkeverve, fedő alatt, mérséelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte,mindig csak kevés vizet öntünk alá, hogy a hús ne főjjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és ezzel készre pároljuk.
Nem ettem még kakaspörköltet.Akkor valamit én csinálhatok rosszul.Már mondták azt az ötletet is,hogy puha legyen a hús,hogy előtte tejbe kell beáztatni egy nappal és a hütőbe berakni.Még nem próbáltam ezt ki.Elég furcsának tünt ez hirtelen.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!