Milyen tésztaalapot süssek ha csak egy kis turót akarok rátenni? Nem lesz felső réteg tészta.
Van egy gyümölcstorta alap receptem, ami nagyon finom. kisebb tepsibe is öntheted, vagy kapcsos formába, kb 3 centis lesz.
Olajos piskóta.
2 tojás, 14 deka liszt, 14 deka cukor, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy teáskanál sütőpor.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük
a sárgákat a cukorral habosra keverjük, beleöntjük az olajat, a melegvizet, a sütőporos lisztet, és simára keverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, majd zsírozott lisztezett formában , előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A tűpróba ajánlatos.
Vizes konyharuhára tesszük és hagyjuk kihűlni.
utána kiborítható és tetszőlegesen megpakolható.
Nagyon finom ,habkönnyű tészta.
ha pl gyümtorta formában sütnéd, az ízesített túrót szépen belesimíthatnád a mélyedésbe, ahova egyébként puding szokott kerülni.De szerintem a túróra is tehetsz a kedvenc gyümölcsödből.Vagy a túró alá kenhetnél valami finom lekvárt is.
Csak tipp, de szerintem finom lenne vele.
A linzer nekem is eszembe jutott, de ilyen kevés túróhoz hirtelen nem tudtam volna arányosat írni.
A lényeg, hogy neked sikerült. A gyümölcspiskóta receptet pedig tényleg nagyon jó szívvel ajánlom, olcsó és nagyon finom.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!