Bevált, egyszerű tortalap recept, csokis szülinapi tortához?
Figyelt kérdés
olyan kéne ami jó magas lesz, mert a sima piskótáim nagyon laposak, hiába a sok tojás. vagy van valami praktikája?kezdő sütő vagyok2010. febr. 15. 16:02
1/6 anonim válasza:
A piskótába kell szódabikarbóna
2/6 anonim válasza:
A piskótába kell szódabikarbóna
3/6 anonim válasza:
3tojás,35 dkg liszt,6kanál langyos viz,1kkanál szódabikarbóna, 2-3 kanál kakaó(vagy amennyire akarod h kakós legyen.). Vizzel kombinálhatsz.Mármint ha nagyon nagyon kemény lesz a tésztád akkor tehetsz bele még egy kanállal.Cukor arányt sajnos nem tudok irni..mert édesitőt használok, és azt is úgy, hogy kostolom. Én tettem bele a multkor rum eszencet is. De ha nem akkro amiután megsült akkor jól locsold meg vele.Úgy nagyon finom. Amúgy reélem h 35 dkg liszt kell..most fejből irtam..de vizzel ha nem kombináljad.
4/6 anonim válasza:
szia! a kakaós lepény kiváló tortaalap.
-25 dkg liszt
-25 dkg cukor
-2,5 dl tej
-10 dkg margarin vagy vaj /vagy 5 dkg zsír/
-1 tojás
1 csom .sütőpor
5 dkg sötét kakaópor
a vajat a tojással alaposan kikeverni, hozzáadni a sötőporos lisztet, apránként a tejet és végül a kakaót
zsirozott, lisztezett közepes tepsiben, avgy a tortaformában tűpróbáig sütni.
egy 26 cm-es tortaformában 6-7 cm magasnak kell lennie.
bármilyen krémmel, avyg lekvárral töltehető.
egyszerű, gyors, olcsó és finom.
üdv.
5/6 anonim válasza:
utolsó vagyok! a cukor ki ne maradjon! szóval, vaj-tojás-cukor-liszt-tej-kakaó.
szia
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, ki fogom próbálni!
2010. febr. 19. 10:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!