Érdemes lenne séfnek mennem? Elsősorban vendéglátásban dolgozók válaszoljanak!
A tévés szakácsok többsége nem is tud főzni,szóval igen oda elmehetsz :DDD 1/4000-el amúgy is kis arányt írtál. Olaszország tipikusan az a hely ahol büszkék az ételeikre,jóval kevesebb a bevándorló és ezért nyilván Olasz szakácsot alkalmaznak. A legnagyobb esély Angliában és Franciaországban van ilyen téren.
Neked nem kell szabadidő? Mond ezt az után, hogy egy hónapban 220órát állva töltesz és rohangálsz, hogy időben kész légy. Ha most még nem is kell, később akkor is jól jön. Szép szakma, de senkinek sem ajánlom.
Ha viszamehetnék az időben tuti, hogy mást tanulnák és a főzést megtartanám otthonra, hobbynak.
Nem sok motivalo valaszt lattam sajnos :(
Egy a lenyeg, ne add fel az almodat!!! Teljesen realis es szep tervek, megvalosithato ha kitarto vagy. Dolgozni mindenkinek sokat kell, sot ha sajat lesz megtobbet, ha annak eredmenyet is latni akarod. Belefektetett energia nelkul sose szuletik semmi.. Minel jobb chef leszel annal jobb munkalehetosegek es annal rugalmasabb munkarend. ;-)
"Minel jobb chef leszel annal jobb munkalehetosegek es annal rugalmasabb munkarend"
Hát persze.
Minél jobb séf vagy, annál több időt töltesz a konyhán...
Szakács Vagyok 12 éve. 4éve séfhelyettes. Aki azt mondja hogy ez egy gyönyörű szakma hazudik. Persze vannak szép részei. Mikor valami kreatív ötletet megvalósíthatsz, főzhetsz, pozitív visszajelzés érkezik. De a hétköznapok nem erről szólnak. Bemész dolgozni Reggel hétre, vadul elkezdesz reggeliztetni, és elkezded ezzel párhuzamosan felfőzni a déli pályádat a lista alapján amit vagy te írtál magadnak előző éjjel vagy a váltótársad, ha a váltótársad akkor jó eséllyel a felét lefelejtette. Közben jönnek a különleges kívánságokkal a pincérek, érkeznek a beszállítók 15 percenként beesik egy, jönnek a tanulók akik többet ártanak mint használnak és ma már több joguk van mint kötelességük. hip-hop dél van. elkezded az ebédet nyomni közben tovább főzöd a pályád mert a sok reggeli, és az érkező beszállítók miatt nem volt időd befejezni, harcolsz az irodában hogy miért kell ennyit fizetni az árukért... mert nem kell ennyire berendelni mert áll a pénz az árúban, ahhoz képest egy nap alatt kiforog, De ha ezzel szembesíted őket témát váltanak. három körül csendesedik az ebéd. Ellehet kezdeni főzni a csumit(személyzeti) közben még beesik pár vip, törzsvendég, laktóz, glutén, ló..sz érzékeny divat vegán pi.sa ja van vadas, akkor mégis jó a hús vendég. Közben jön az üzletvezető hogy megjött a tulaj az ilyen olyan cimbikkel ki kell nyalni a se..üket meg vinnék a csomag kaját amit megbeszéltünk, ja elfelejtették mondani, mindegy oldjátok meg! Készülsz közben a vacsorára ami 7tő fél 11ig tart, ja még nem voltál hu..ozni ma kéne menni, de már el kéne kezdeni össze írni hogy holnapra mit kell rendelni, ja meg az esti csumit is össze kéne dobni. Az egyik mosogatód feladja kezdj telefonálni, akassz le valakit. A tanuló elvágta az újját jegyzőkönyv. Rendezvényes kalkulációt követel a jövőheti csoport menüjéhez, és különben is miért ömlik a víz a mosogatógépből Mert szarevő a tulaj és régi fos a gép. Hívd a szervízt és dumáld meg velük hogy majd csak jövő hónapban fizetünk, nyakunkon a vacsora, Elszívó még mindig sz.r ne pirítsátok nagyon a steak-et mert kimegy a füstje a vendégtérbe, De ha nem teszem sz.r lesz. Na itt is a fél 11 bedobod tizedik kávéd és lemész hu..ozni befejezed a listát a rendeléshez. Ha szerencséd van éjfélig elrizsázod a beszállító üzenetrögzítőére, és megírod a következő napi listát vagy magadnak vagy a váltódnak.
Ez felszínesen egy nap egy komolyabb konyhán. Nem írtam bele hogy 20 ember nyűgjének bajának megoldása vár rád ezekkel párhuzamosan. Kismillió hivatalos felesleges ba..akodás, beeshet ilyen olyan ellenőrzés, legyen a fejedbe hogy mit kell hazudni a munkaügyesnek, navosnak, mit szeret enni az ántsz-es néni hogy ne nézzen be ide meg oda...... Komolyan elhiszitek hogy ezt bárki is szereti?????????????????
Szerintem csináld, ha szeretnéd! Nem olvastam el minden hozzászólást, de úgy látom van itt több szakács aki utálja a munkáját. Ha te olyan szakács lennél aki szeret főzni, szeret JÓT főzni és boldoggá tenni a vendégeit, akkor vágj bele! Külföldön több lehetőséged van híres éttermekben, jó séfek mellett dolgozni, tapasztalni, aztán ha még mindig úgy látod, hogy megéri, akkor nyiss sajátot. Sok helyen dolgoztam már étteremben, sok magyarral, vagy olyan külföldivel aki magyarokkal dolgozott már, és általános sajnos, hogy a szakács hangosan káromkodva szidja a vendéget (a rendelést) mert ő már fáradt és amúgy is a k**** anyjának rendel fél órával zárás előtt sb. Leginkább a magyarok ilyenek, (illetve a lengyelek) sajnos.
Egy jó munkahelyen jól keresnek a szakácsok, bár valóban rengeteget kell dolgozni, fizikailag és szellemileg is megterhelő. Ha nőként nem vagy talpraesett, nem bírod hogy beszólogatnak a srácok, vagy esetleg leordítanak ha hibázol, ha nem szeretsz összezárva lenni egy szűk, meleg helyen sok, néha tenyérbemászó emberrel vagy balf***okkal, akkor ne legyél szakács.
Olyan társat kell találnod aki ezt majd tolerálja, illetve magadnak olyan kikapcsolódást, ami a pár pihenő napodon teljesen ki tud kapcsolni és feltölt energiával. Sok szakács előbb utóbb kimerül testileg-lelkileg, meló után piázással próbálják levezetni a feszültséget, aztán meg legális és nem legális drogokkal próbálnak képbe jönni ha dolgozni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!