A sertéshúsban és marhahúsban van glutén és laktóz? És a májban? Csak hozzáértők válaszoljanak!
Amit veszel nyers hús,abban nincs,vedd nyugodtan.
de húskészitményekkel már óvatosan,májasban pl van mindkettő,kivéve a gyulai májas,az laktóz és gluténmentes.
Nyers húst vehetsz nyugodtan.
gondolom laktóz és gluténérzékenynek lesz.
Ha leiro hogy mit készitesz belőle,segitünk,hogy mivel kell vigyázni.
(pl rántott húst nem csinálhatsz simán,mert a zsemlemorzsa gluténtartalmú)
Egyetértek, azért is ütköztem meg kegyetlenül, amikor olyan hirdetést olvasok-hallok, hogy: glutén-mentes virsli-akció!!!!
Akkor mi van abban a virsliben, ami nem glutén-mentes????
A kérdésben húsról , májról van szó, és nyersnek feltételeztem...amikben egyértelműen nincs egyik sem.
Ha feldolgozott termék érdekli, akkor "csak " annyi dolga van, hogy elolvassa a termék összetevőit, mielőtt megvásárolja.
A feldolgozott termékekben minden istenagara lehet, de, most már nagybetűkkel hirdetik rajtuk, hogy szója, glutén, laktóz, ízfokozó és tartósítószer mentes.Ki-ki ízlése/intolarenciája szerint válogathat.
Sajnos a termékek nagy részén még mindig nincs feltüntetve nagy betűkkel,hogy van-e benne laktóz vagy sem.
Tejsavópor,tejpor,ezek is laktózt takarnak sokszor.
Szakértő vagyok.
A készételek EGYIKÉBEN sem szabad bízni, ugyanis (az előírások szerint) bizonyos szint alatt RÁÍRHATÓ a termékre, hogy gluténMENTES, ami pedig nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!