Miben látjátok az innovációt manapság a vendéglátásban?
Ami mostanában eléggé bejött, az az, hogy egyre normálisabb színvonalú kajáldák nyílnak. nem próbálnak 200 fajta kaját kínálni, hanem csak néhányat, de az friss (és persze szezonális). Szóval azt gondolnám, hogy ezzel a hozzáállással lehet jutni valamire. Mindig friss és normális alapanyagokat használjatok, figyelj oda arra, hogy az elkészítés professzionális legyen, és szerintem bőven elég egy ilyen kis helyen 3-4 féle kaja mondjuk. És nem árt, ha a megszokott kajákat feldobod új ötletekkel - ehhez nem árt egy tapasztalt szakács mondjuk, de ha elkezdesz SZÍNVONALAS szakmai gasztronómiai oldalakat követni (pl. Bűvös Szakács), akkor azért onnan lehet tanulni...
A helyedben meglátogatnám a [link] oldalon a JOBB kajáldákat, amik azért még nem a méregdrága, hanem a megfizethető kategóriában mozognak.
Egy kis kifőzde, ami rámegy a minőségre, de nem száll el az árakkal, szerintem simán sikerre van ítélve (főleg, ha sikerül túllendülni a gulyás-rántotthús-főzelék-pörkölt témán, és kicsit változatosabb és egészségesebb kínálatot kialakítani). Persze lehet pörköltet és hasonlókat is kínálni, ha jól csináljátok, de nem árt ellensúlyozni némileg könnyedebb és egészségesebb kajákkal (NEM cézár salátával és rántott sajttal :D).
Tapasztalatom ez ügyben:
Bár nem vendéglátózom, (na jó, nyáron egy kicsit..)de a saját példámból kiindulva erre is igaz szerintem.
Nem ismerem a helyet, a körülményeket, a meglévő konkurenciát, így csak általánosságban tudok hozzászólni.
-megfelelő minőség
-megfelelő (nem mindig az "occsó" a megfelelő)
-valami, ami másnak nincs
Ha ezt a három dolgot tudod produkálni, jó úton haladsz, de akkor is rögös út lesz.
Sok sikert!
Bocs lemaradt:
.
-megfelelő ár
.
Több lábon kell állni.
Itt van pl ez:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Ha egy ilyen magasabb kategóriájú kiszállítós menüvel csak 50 adagot meg tudsz fogni stabilan, az önmagában elég bevételt képez egy biztonsági háttérhez, amiből mondjuk kijön a rezsi.
Nem beszélve a jelentős reklám értékéről. Az összes többi éttermen belüli forgalomnak meg onnantól kezdve jobb %-ú előállítása.
Koszonom a valaszokat :) foiskolai vendeglato vegzettsegem van, megfelelo tapasztalattal. Ez persze onmagaban nem jelenti azt, hogy teljesen egyedul kepes lennek ellatni/ beuzemelni egy ilyen helyet.
Az ilyen igenyesebb kifozde jellegu uzlet letrehozasa jo otletnek tunik. Ellenben ekkora uzlethelyseg velemenyem szerint nem elegendo egy normalis melegkonyha kialakitasahoz. Belvarosi ingatlanrol van szo, tehat butasag lenne szerintem elfecserelni az ertekes vendegteret.
Ami szerintem mindenkepp jo lenne az szep, igenyes, atgondolt dizajnu latvanypekseg. Kiegesziteskepp szendvicsekkel apro sutikkel. Minel kisebb rizikot szeretnek, igy nem akarok millios arukeszletet, na meg raktaram se nagyon lesz :) ami meg nagy arressel ertekesitheto az a kave, de abbol is csak minosegit szeretnek, pl. Perla, vagy akár Julius Meinl es a tobbi.
Viszont ez nem innovativ, ilyen mar van nalunk is, Gyorben. :) igazsag szerint valami olyasmit szeretnek ami meg nincs. Amire rabuknak az emberek ... Es hosszu evekig sikeres lehet :)
Évekig jártam Salgótarjánba üzletkötősködni. A belvárosban, megnyitott két srác, egy kifőzdét.50 négyzetméter max, mindenestől. Elvitelre, vagy helyben állva fogyasztásra(!)
A vendégtérben a falra körbe szereltek "etetőpultokat".
Naponta váltogatva a menüt, a következőkből:
-egy tükrös leves
-egy tartalmas (gulyás, Jókai, stb) leves
-valamilyen pörkölt(sertés, marha, pacal, köröm, stb)
-kétféle köret
-kétféle főzelék(!)
Jó minőség, megfizethető árak, kedves kiszolgálás. Eleinte mi jártunk oda a kíváncsiak.(meg persze éhesek). Később a kispénzűek is, mert volt főzelék, pörkölt szafttal.. még később a környékbeli irodaházak dolgozói innen hozatták az ebédet. Gyönyörűen fejlődtek, de a minőségből nem engedtek, az árak nem szálltak el, a kedves mosoly is megmaradt. Nem tudom üzemelnek-e még, a kifözde nagyjából a Pécskő Áruházzal szemben lévő parkolóban volt.
Fel kell mérni a környékbeli konkurenciát és olyannal IS szolgálni ami ott nincs. Ha pl a kocsmában nem szolgálnak fel egy bizonyos italt-Te szolgáld, az étterem étlapján szereplő kedvenc menü drága-Te add olcsóbban, stb, stb. Erre nehéz választ adni mert minden ember más és más.
Egy 130000-es városban mondjuk nehéz, de meg kéne tudnod melyik vendégrétegből tudnál a legnagyobb haszonra szert tenni. Ha jó helyen van akkor oda bárki betérhet, de ha pl egy sikátorban akkor az olcsó kannásborokban kellene gondolkoznod. :)
Szóval erre nehéz válaszolni, de ha én azt tapasztalom egy vendéglátó helyen, hogy kulturált emberek látogatják, nincs ráderőszakolva valami fülsértő, ordító zene, a felszolgálók mérhetetlenül kedvesek velem, finom, ehető és megfizethető a kaja, akkor én nem fogok más után nézni. Főleg ha még valami kreativitás is fűszerezi a helyet! :)
"de meg kéne tudnod melyik vendégrétegből tudnál a legnagyobb haszonra szert tenni"
egy jó kifőzdében az a jó, hogy a társadalom szinte minden rétege találkozik. mert van kalóriadús kaja a fizikai munkásoknak, van némileg könnyebb az irodai dolgozóknak/diákoknak, van kisadag gyerekeknek és időseknek, és mindegyiknél odafigyelnek a változatosságra és a frissességre, emiatt egyrészt esélyes, hogy mindenkinek ízleni fog, másrészt aki odafigyel arra, hogy normális minőségű kaját egyen, az is tud választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!