Melyik pogácsa fajtát keresem?
Emlékszem amikor közép iskolába jártam,mindig megálltam egy bódénál ahol egy hölgy pogácsát,meg süteményeket árult,mindig vettem pogácsát mert nagyon finom volt.
Jellemzői: zsemle nagyságú,édes az íze és amikor friss volt hihetetlen puha volt. Nem tudom,hogy milyen volt a tésztája,de biztos,hogy nem leveles tészta,lehet kelt tészta,de ez sem biztos.
megtaláltam a receptet:
1/2 kg lisztet, 1 cs ráma margarint (25 dkg), 5 dkg élesztöt, 2 pohár tejfölt, 4 tojás sárgáját és 1 kávéskanál sót összegyúrunk, éjszakára hüteöbe rakjuk. Másnap kinyújtjuk, bekockázzuk, tojással megkenjük, kiszaggatjuk és sütjük.
Lehet édesen tölteni is, akkor egyzetekre vágjuk, töltjük (lekvárral, dióval, stb), vagy lehet kicsit több sóval késziteni, vagy sajttal megszórva sajtos pogácsának, a margaring darált töpörtyüvel helyettesitve pedig töpörtyüs pogácsát is lehet igy késziteni.
Remélem, ez az a recept, amit keresel.
Légy szives, ird majd meg, hogy izlett-e nektek is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!