Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik pogácsa fajtát keresem?

Melyik pogácsa fajtát keresem?

Figyelt kérdés

Emlékszem amikor közép iskolába jártam,mindig megálltam egy bódénál ahol egy hölgy pogácsát,meg süteményeket árult,mindig vettem pogácsát mert nagyon finom volt.

Jellemzői: zsemle nagyságú,édes az íze és amikor friss volt hihetetlen puha volt. Nem tudom,hogy milyen volt a tésztája,de biztos,hogy nem leveles tészta,lehet kelt tészta,de ez sem biztos.

2010. febr. 14. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is emlékszem rá. Sima vajaspogácsa volt, a teteje jó alaposan bevagdosva és kicsit megbarnítva. Nem?
2010. febr. 14. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, ismerem a receptet, megpróbálom megkeresni, majd jelentkezem, ha megvan.
2010. febr. 14. 14:37
 3/5 A kérdező kommentje:
igen igen erre gondoltam,megköszönném a receptet üdv!:)
2010. febr. 14. 16:27
 4/5 anonim ***** válasza:

megtaláltam a receptet:

1/2 kg lisztet, 1 cs ráma margarint (25 dkg), 5 dkg élesztöt, 2 pohár tejfölt, 4 tojás sárgáját és 1 kávéskanál sót összegyúrunk, éjszakára hüteöbe rakjuk. Másnap kinyújtjuk, bekockázzuk, tojással megkenjük, kiszaggatjuk és sütjük.

Lehet édesen tölteni is, akkor egyzetekre vágjuk, töltjük (lekvárral, dióval, stb), vagy lehet kicsit több sóval késziteni, vagy sajttal megszórva sajtos pogácsának, a margaring darált töpörtyüvel helyettesitve pedig töpörtyüs pogácsát is lehet igy késziteni.

Remélem, ez az a recept, amit keresel.

Légy szives, ird majd meg, hogy izlett-e nektek is.

Sok sikert!

2010. febr. 14. 19:59
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,szerintem ez az,amit én vettem abban nem volt semmi töltelék,se túró,semmi,viszont így is édes lesz?
2010. febr. 15. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!