Ajánlanátok olyan ételeket, amiket sütőben ellehet készíteni, és nem kell főzni egyáltalán? Kifogyott a gáz.
Anyu is csinált már nyers krumpliból rakott krumplit, nekem inkább a tojás főzéssel van gondom :)
Pörkölt? Hogyan?:)
Ja még esetleg annyi, hogy ma vacsorára, és holnap ebédre esszük, amit este főzök.
Én 20 éve nyers krumpliból csinálom és mindenkinek jobban ízlik így. A tojásra tényleg nem gondoltam. De akár össze lehet rakni egy tálba húst zöldségeket, hagymát, krumplit és csak úgy egybe megsütni.
Pörköltet, ahogy cserépedényben szokás, mindent a lábasba, hagyma, paradicsom, paprika, só, hús, pirospaprika, kevés víz és be a sütőbe.
Nagyon sok mindent :)
Pl. zöldséges rakottasok (legyen az brokkoli vagy épp valami húsos-gombás dolog) - és nem, a krumplit egyáltalán nem muszáj előfőzni, elég alacsony hőfokon sütni, nagyon finom lesz. A rakott krumplit is lehet főtt tojás nélkül készíteni - pl. zöldfűszerekkel, tejszínnel, sajttal, cukkinivel.
Töltött sült zöldségek: juhtúróval, darált húsos masszával, szalonnával, tejszínnel, sajttal, spenóttal, akármivel töltött sült paradicsom, paprika, hagyma, padlizsán, cukkini, krumpli, gomba...
Ugyanígy nyársakat is készíthetsz a zöldségekből akár hússal is variálva.
Quiche, pitefélék
Szószos, tésztás egytálételek - a tésztákat nem kell kifőzni előtte, ha a szósz bőven ellepi, és alacsony hőfokon sütöd. Ilyesmikre gondolok:
Egybensült húsok, vagy egyszerűen csak ropogós comb, szárny, mellé grill vagy tepsis zöldségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!