Hogyan süssek pogácsát?
Muszáj lenne egy nagyon jó pogácsát készítenem a hétvégére. Gyakorlott sütő vagyok csak valahogy kimaradt a repertoárból a pogácsa. tepertős vagy káposztás pogácsában gondolkodom. Van két nagyon jó receptem...
Mire figyeljek nagyon?
1.Milyen lisztet használjak? Van jelentősége?
2.Tegyek bele sikért?
3.Vékonyra nyújtsam a hajtogatások alkalmával?
4.Megsodorjam kiszaggatások után hogy ne dőljenek el?
5.Milyen vastag legyen amikor kiszaggatom?
6.Hány fokon süssem?
Köszönöm előre is hasznos válaszokat!!!!
Szia.
1: sima fehérliszt jó lesz.
2: Felesleges.
3: ne vékonyra, kinyomod belőle a levegőt. Ujjnyi vastagság jó lesz.
4: nem kell.
5: ujjnyi (tudom, ujja válogatja, másfél-2 centi)
6: 180 megfelel.
inkább ezt csináld meg, kb nem lehet elrontani
25-25 dkg fehérliszt, Rama margarin, félzsíros túró + 1 tojás és só
összegyúrod és hagyod állni, majd
hajtogatás+fél óra pihentetés - ezt 3× megismétled
kb 1 cm-es vastagságra nyújtod és 3-4 cm átmérőre szaggatod - sütőpapíron kisütöd 180 °C légkeverésen
tetejére lehet sajtot tenni vagy tojással megkenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!