Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem süti recepteket?

CsAnita23 kérdése:

Írnátok nekem süti recepteket?

Figyelt kérdés
Mindent szívesen fogadok. Olyat is amit sütni kell és olyat is amit csak hidegen össze kell dobni. Mostanában minden héten bolero szeletet sütök, de szeretnék most valami újdonságot. Írjatok minnél többet. :-)
2015. febr. 24. 16:06
 1/7 anonim válasza:

Hozzávalók:

-4 evőkanál liszt

-4 evőkanál cukor

-2 evőkanál kakaó

-1 tojás

-3 evőkanál tej

-3 evőkanál olvasztott vaj(elég ha egy kis vajat 20 másodpercre beteszel a mikróba.)


Elkészítés:

-Vegyél elő egy közepes méretű bögrét.Tedd bele a lisztet,cukrot,kakaót.Keverd össze alaposan.

-Majd jöhetnek a folyékony hozzávalók:tej,tojás és az olvasztott vaj.Ezt is jó alaposan keverd össze egy kanál vagy egy kimérető habverő segítségével.

-Ízlés szerint tegyél bele csoki darabkákat!keverd össze majd a bögrét helyezd a mikróba és állítsd de 3 percre.Ha kész vedd ki a bögrét és hagyd kihűlni.

-Kis idő elteltével fordítsd ki egy kis tányérra ragadj meg egy villát és már eheted is!


Elkészítési idő: 10 perc

2015. febr. 24. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt találsz rengeteget:

nosalty.hu

sutigyar.hu

:-)))

2015. febr. 24. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
"Andi konyhája "is minden tekintetben kiváló.
2015. febr. 24. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Recepteket írjatok légyszíves! ne azt hogy itt meg itt találsz recepteket. Bevált, házias, igazán finom süti recepteket várok.
2015. febr. 24. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Írok neked egy régi családi receptet, ezt más oldalakon nem olvashattad, hacsak nem tőlem másolta le valaki.

Parfé szelet.

Hv. 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 tojás, 4 ek. méz, 1 sütőpor, 10 deka durvára vágott dió (nem darált ) ez a tészta része.

Krém: fél liter tejben főtt 5 ek. búzadara teljesen megfőzve. 25 deka ráma/vaj, 20 deka porcukorral kikeverve, bele 2 cs. vaniliás cukor.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. a sárgákat a cukorral, mézzel egy tálban jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a durva diót, majd lazán belekeverjük a kemény habot.

Kb 40 x 25-ös, sütőpapíros tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben kb 180 fokon villapróbáig sütjük. figyelni kell, mert a méz miatt könnyen barnulhat.Kb 25 perc a sülési ideje. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben készíthetjük a krémet. ha főtt dara teljesen kihűlt

összekeverjük a cukros-margarinos/vajas krémmel. nem baj, ha a dara kemény, a gép majd eldolgozza.

Szép fehér stabil krémet kapunk, amit egyenletes vastagságra elkenünk a tésztán.

Tetejére lehet a jól bevált csokimáz, de én azzal hadilábon állok, így magam csinálok egy kis olvasztott mázat( 3 ek. cukor, 2 ek.kakaópor, 3 ek. lobogó forró víz, összefőzve 1-2 perc alatt folyósra. ebbe teszek 2-3 deka vajat és össze-vissza megcirmozom vele a krém tetejét.nagyon mutatós lesz.

Amúgy lehet rá tortadarát vagy csokiforgácsot is szórni.

Melegvízbe mártott késsel szépen lehet szeletekre vágni.

Érdemes kipróbálni, mert egy nagyon finom süti.

Biztos, hogy a család kedvence lesz.

2015. febr. 25. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi :-) biztos hogy megsütöm hétvégén
2015. febr. 25. 19:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Szívesen, majd írok még néhányat :)
2015. febr. 25. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!