Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el? Lent egy...

Mit rontottam el? Lent egy torta recept, amit megcsináltam. Két adag torta tészta a kukában landolt, egyet meg várok, hátha mára bepuhul.

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem lehetet se hidegen, se melegen kikaparni a tortaformából.Nem égett bele, hanem mintha belenőtt volna..Harmadjára már kapcsos formába csináltam,de olyan a tészta állaga mint egy kéthetes szárazkenyéré.Tegnap azért megtöltöttem krémmel, nem tudom milyen lesz ha hazamegyek.. Hogyan csináljam???

Hozzávalók:

Tészta (3 adag! 1-et felhasználunk, a másik kettő mehet a fagyasztóba)

50 dkg liszt

4 csipet só

30 dkg vaj

1 vaníliarúd kikapart magjai

15 dkg porcukor

6 dkg őrölt mandula

2 tojás

Krém

5 (bio)citrom

20 dkg cukor (még ez is sok!)

4 tojás

1,8 dl citromlé (frissen facsarva)

30 dkg vaj (szerintem 20 is elég)


A vajat habosodásig keverem, majd hozzáadom a porcukrot és így folytatom a keverést. Ezt követően beleöntöm az őrölt mandulát, majd a sót, a vanília magjait belekaparom, a tojásokat és végül a lisztet hozzáadom. Addig keverem, amíg a tészta épp összeáll. Egy percig se tovább! Aztán gép kikapcs, tészta folpackba teker és irány a hűtő min. 4 óra hosszat!


Ha letelt a Pierre Hermé által kirótt idő, a tésztát 3 felé osztom, kettőt a fagyasztóba teszek, a maradékkal tovább dolgozok. Vékonyra kellene sodorni és kivajazott formba simítani. Én gyakorlatilag beledöngöltem a fent leírt okok miatt a formába. A tészta egyébként omlós maradt…Villával megszurkálom, majd még fél órára hűtőbe teszem. Ha leketyegett, sütőpapírt és szárazbabot borítok rá és 180 fokon 15 percig sütöm. Majd a babot leöntöm, sütőpapírt leveszem és még addig visszatolom, amíg aranybarna nem lesz a tészta. Ez nagyjából 5-10 perc


2010. febr. 12. 09:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez linzer tészta.A hűtőből kivéve két folpack között kitudod nyujtani.Tedd bele a kivajazott formába,szúrkáld meg a tésztát villával,(de tehetsz a forma aljára sütőpapírt.)és süsd addig,amíg a teteje kissé piros lesz.Felesleges rá a bab.Nem kell mégegyszer visszatenni.Attól lesz kemény.Ha mégegyszer visszateszed,akkor kétszersült lesz belőle.Az pedig száraz és kemény.
2010. febr. 12. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor a recept jó, csak ne vegyem ki a sütőből. Értem és köszönöm!A három adagból 2 kuka, 1 meg a hűtőben a krémmel.Akkor szerinted van esélyem rá, hogy az ehető? És próbálkozzam majd újra ezzel a receptel (a Te modosításoddal)? Bocsi, hogy ennyit kérdezek,de nagyon kezdő vagyok:(
2010. febr. 12. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:

A recept jó.Amit a fagyóba teszel,csak akkor nyújtsd ki,ha már teljesen kiengedett,és utána süsd meg.

Javaslom,ha a tészta összeáll,akkor szedd szét háromfelé és külön-külön csavard fóliába.Kettőt rögtön teheted a fagyasztóba,csak a harmadikat pihentesd a hűtőben.

Ezek a "szuper" szakácsok sok fölösleges munkát végeztetnek a háziasszonyokkal.

2010. febr. 12. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged!!!
2010. febr. 12. 11:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!