Mit rontottam el? Lent egy torta recept, amit megcsináltam. Két adag torta tészta a kukában landolt, egyet meg várok, hátha mára bepuhul.
Egyszerűen nem lehetet se hidegen, se melegen kikaparni a tortaformából.Nem égett bele, hanem mintha belenőtt volna..Harmadjára már kapcsos formába csináltam,de olyan a tészta állaga mint egy kéthetes szárazkenyéré.Tegnap azért megtöltöttem krémmel, nem tudom milyen lesz ha hazamegyek.. Hogyan csináljam???
Hozzávalók:
Tészta (3 adag! 1-et felhasználunk, a másik kettő mehet a fagyasztóba)
50 dkg liszt
4 csipet só
30 dkg vaj
1 vaníliarúd kikapart magjai
15 dkg porcukor
6 dkg őrölt mandula
2 tojás
Krém
5 (bio)citrom
20 dkg cukor (még ez is sok!)
4 tojás
1,8 dl citromlé (frissen facsarva)
30 dkg vaj (szerintem 20 is elég)
A vajat habosodásig keverem, majd hozzáadom a porcukrot és így folytatom a keverést. Ezt követően beleöntöm az őrölt mandulát, majd a sót, a vanília magjait belekaparom, a tojásokat és végül a lisztet hozzáadom. Addig keverem, amíg a tészta épp összeáll. Egy percig se tovább! Aztán gép kikapcs, tészta folpackba teker és irány a hűtő min. 4 óra hosszat!
Ha letelt a Pierre Hermé által kirótt idő, a tésztát 3 felé osztom, kettőt a fagyasztóba teszek, a maradékkal tovább dolgozok. Vékonyra kellene sodorni és kivajazott formba simítani. Én gyakorlatilag beledöngöltem a fent leírt okok miatt a formába. A tészta egyébként omlós maradt…Villával megszurkálom, majd még fél órára hűtőbe teszem. Ha leketyegett, sütőpapírt és szárazbabot borítok rá és 180 fokon 15 percig sütöm. Majd a babot leöntöm, sütőpapírt leveszem és még addig visszatolom, amíg aranybarna nem lesz a tészta. Ez nagyjából 5-10 perc
A recept jó.Amit a fagyóba teszel,csak akkor nyújtsd ki,ha már teljesen kiengedett,és utána süsd meg.
Javaslom,ha a tészta összeáll,akkor szedd szét háromfelé és külön-külön csavard fóliába.Kettőt rögtön teheted a fagyasztóba,csak a harmadikat pihentesd a hűtőben.
Ezek a "szuper" szakácsok sok fölösleges munkát végeztetnek a háziasszonyokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!