Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A farsangi fánkba miért...

A farsangi fánkba miért fontos a rum?

Figyelt kérdés
Az aroma miatt vagy a szesztartalma miatt szokás beletenni?
2015. febr. 15. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fontos. De4 a kelt tészták könnyebbek lesznek egy kevés valódi rumtól.
2015. febr. 15. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A szesztartalmától lesz ilyen? Sütőrum is jó bele? Erre gondolok.
2015. febr. 15. 17:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ad a sütinek egy kis pikáns ízt. én szoktam sütőrumot is beletenni vagy rum aromát, mikor mi van itthon.
2015. febr. 15. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Nem sütöttem még fánkot, de sok receptben olvastam, hogy azért kell bele valamilyen alkohol (nem is muszáj rumnak lennie, csak ne legyen karakteres íze), mert így kevésbé szívja meg magát olajjal a tészta a sütéskor. A rumaroma felejtős, mondjuk nem csak fánk esetén.
2015. febr. 15. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem szívja annyira magába az olajat. A sütőrum is jó, de az aroma nem.
2015. febr. 15. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezek a válaszok jók, az igazi alkoholos rum, könnyebbé teszi a fánkot, és nem szív fel annyi zsiradékot.

A rumaroma erre nem alkalmas.

A hájastésztába is szokott a nagyim tenni, ott meg a benne levő zsír ellensúlyozására.

van, aki ecetet tesz bele, az is hasomlóan működik.

2015. febr. 16. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!