Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek? Emeletes vagy ne...

Mit süssek? Emeletes vagy ne emeletes?

Figyelt kérdés

Barátomnak lassan lesz 18. szülinapja és szeretnék neki sütni valami extra nagyon szép (persze finom)tortát.Emeletesre gondoltam bár az nem lényeg.Recepteket várnék,esetleg tippeket.

Ha esetleg tudtok netről oldalakat,linkeljetek.


2010. febr. 11. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
2010. febr. 11. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

tiramisu torta:

Hozzávalók:

A piskótához:

5 db tojás

12 dkg liszt

3 dkg étkezési keményítő

15 dkg cukor

1 vaníliás cukor (Bourbon vaníliás cukor a legjobb)


A krémhez:

4 tojás

3 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál cukor

50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)

1-2 evőkanál konyak

100 ml tejszín

3 lap zselatin


A torta középső részéhez:

Kb. 15 db babapiskóta

Amit beáztatunk kávéba:

3 dl erős kávé 7-8 evőkanál cukor

Egy kupica konyak


A torta díszítéséhez:

Kb. 45 db babapiskóta

100ml tejszín

2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítés:

1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.


2. Tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel habosra felverjük, és közben lassanként beleszórjuk a cukrokat. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, és átszitálva a tojássárgájához keverjük. A tojáshabot egy fakanállal óvatosan a tojássárgájához keverjük.


3. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük 15 perc alatt. ( 200 C-kos sütőben, légkeverés sütőnél 180 C-on) Ha kihűlt kettévágjuk egy éles késsel.


4. A krémhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtőt-krémsajtot hozzáadjuk, majd a konyakkal ízesítjük.


5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a tejszínt is és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A zselatinlapot beáztatjuk, vízbe majd tűzhelyen felolvasztjuk, és a krémbe keverjük óvatosa.


6. A krém 1/3-át az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém 1/3-át és ráhelyezzük a másik piskótakarikát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta.


7. A maradék krémet rátesszük a torta tetejére és eligazgatjuk (a babapiskótákat magasabbra hadjuk meg mint maga a torta magassága, hisz ha kisebb a krém le fog folyni)


8. A 100ml tejszint felverjük, nyomózsákba tesszük és kinyomjuk, ahogy a képen látszik kis csókokat nyomunk. A tetejét megszórjuk a kakaóporral.


9. Betesszük a hűtőbe, ha lehet, egy napig álljon, hogy összeálljanak az ízek, de 1-2 óra hűtés után már fogyasztható. Jó étvágyat.

2010. febr. 11. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Eszterházy torta:

Hozzávalók:

16 szelethez:

Piskótához: 8 db tojás, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darált dió.

Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 800 ml tej, 5 evőkanál cukor, 100 g darált dió, 50 ml rum,

200 g felvert tejszínhab.

Bevonáshoz: 2 db tojásfehérje, 160g cukor.

Díszítéshez: csokoládé, alkalmakhoz illő figurák, virágok.


Elkészítés:

8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet, 50 g diót összekeverjük, és ovatósan a tojáshoz keverjük. Az igy elkészített maszából 6 db egyforma vastagságu piskótalapot sütünk.

Krémet igy készitsük: A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihült akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskóta lapok közé egyformán elosztva betöltjük.

A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal.

Csokoládéval és figurákkal díszítjük.

2010. febr. 11. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
2010. febr. 11. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!