Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptam egy emeletes fazekat...

Kaptam egy emeletes fazekat és gőzöm sincs hogyan kell használni! Van valamelyikőtöknek hasonló?

Figyelt kérdés

sziasztok! kaptam egy olyan fazekat, aminek az alsó része tulajonképp gyűrű alakú, arra jön egy "emelet" lukakkal a szélén, majd egy rács és végül a fedő.

csak szöveges utasítás van hozzá, franciául... semmi rajz, amiből kiindulhatnék.

állítólag diétás fazék a neve.

ismerős valakinek? tippek, hogyan kell használni?

Köszönöm a segítséget előre is!

2009. máj. 22. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ilyen nincs, de már láttam ilyet!

Volt amit tésztafözönek hívnak, akkor csak ki kell emelni a megfött tésztát.

Ha zöldséget akarsz benne párolni, akkor az emeletre tedd a zöldségeket és éppen ellepő vízben fözd meg és kiemelheted a megfőtt zöldséget!

2009. máj. 22. 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Párolhatsz benne bármit úgy hogy az alsóba vizet teszel a felsőbe meg zöldséget.
2009. máj. 22. 21:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Azalsóban főzhetsz valamit,aminek van annyi leve,hogy párolog ( pl.levest,akár húst is,ha van rajta lé) a felsőben pedig a gőztől zsiradék,és víz nélkül megpárolódik a zöldségféle.Arra ügyelni kell,hogy a felsőbe tett zöldségféléket is megsózd.
2009. máj. 23. 06:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! az alsó gyűrűbe szerintetek kell vizet, vagy bármit tenni?

akkor középre jön a főznivaló, vagy husi, a rácsra pedig a zöldség. ugye jól értettem?

egyébként nagyon sügér vagyok a konyhában :) de próbálkozom!!!

2009. máj. 23. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!