Lehet, hogy a serpenyő miatt nem tudok palacsintát sütni,
mert szobatársam mindig késsel használja a serpenyőt?
Figyelt kérdés
És már elcsesződött 6-7 hónap alatt?
Otthon tudjam, jó palacsintát csinálni, még 1 éve, de most már 2.-ra próbálom és annyira szar, hogy teljesen elment tőle a kedvem
2015. febr. 14. 15:54
1/8 anonim válasza:
Ha megkarcolta a teflont, akkor persze, lehet. Tegyél alá egy csepp olajat, úgy jó lesz.
2015. febr. 14. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Nálunk két edény van, csak arra, másra nem használjuk:
tejforraló (alig van már használatban)
palacsintasütő
2015. febr. 14. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 A kérdező kommentje:
nem csak egy picit, hanem elég sokat tettem alá, de nagyon szar lett, vastag, és szétszakadós, pedig volt benne tojás, olivaolaj, cukor só..
az a baj, hogy olyan palacsinta forgatós "kanalam" nincsen
2015. febr. 14. 17:06
4/8 anonim válasza:
Ha teszel alá olajat és akkor sem jó, akkor nem biztos, hogy a palacsintasütő hibája. Az én palacsintasütőm nem teflonos, mégis mindig sikerül a palacsintám.
2015. febr. 14. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
az lehet a gond, hogy rosszul kevertem össze, nem elég alaposan?
Egybe öntöttem mindent az elején, csomó víz, liszt, és úgy? Kanállal kevergettem?
2015. febr. 14. 18:43
6/8 anonim válasza:
Hát ez elég rossz munkamenet volt...
Liszt, tojás, pici só, pici cukor, apránként a folyadék, tej, szóda, a nokedlisűrű állagtól kell eljutni a palacsintatésztáig. Habverővel keverve sosem lesz csomós.
2015. febr. 14. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 A kérdező kommentje:
jaja, akkor valszeg ez lehetett a gond, már egy éve nem csináltam, de akkor még jó lett..jólvan, legalább rájöttem :D
2015. febr. 14. 19:29
8/8 anonim válasza:
Figyelj arra is, hogy mindig nagyon friss tojással csináld. Régi tojással szakadósabb lesz a tészta. Egyébként én (csak erre a célra rendszeresítve) kerámia bevonatú serpenyőt használok. Az ilyen fehéres bevonatú, és még sosem tapadt le a tészta. Olajat is csak egy evőkanálnyit rakok a tésztájához, de szerintem olíva helyett inkább használj napraforgó olajat. Sokkal jobban bírja a hőt. Nem véletlenül sajtolják az olíva olajat hidegen, az nem sütögetésre van kitalálva. Nagyon sznobi dolog manapság mindent azzal készíteni, de ha felhevíted akkor csak adtál egy pofont sz*rnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!