Valami finom szaftos recept?
Gyakorlatilag le is írtad a lényeget:
A húsokat sózd, borsozd be, és hirtelen pirítsd le egy nyeles serpenyőben. Ha már megkérgesedett, önts rá egy kevés vizet, és párold tovább. Amikor már puha, szedd ki egy tányérra, és a megmaradt szaftban kezdd el üvegesíteni a felaprított vöröshagymát, rá a gomba és ezt szintén főzd meg ugyanabban a serpenyőben. Amikor már jó a gomba, habard be tejszínnel, vagy tejföllel, liszttel és pakold vissza rá a húsokat. Rottyints még egyet rajta és már kész is. A sült hasábburgonya kiváló hozzá.
(aki meg ebihalat akar enni, annak meg jó fogást kívánok)
A húst vékony csíkokra szoktam vágni, és lisztbe átforgatva, bő zsiradékban hirtelen kisütöm. Percek alatt átsül és szedheted is ki.
Kevés zsíron/olajon apróra vágott hagymát dinsztelt, rádobod a felszelt gombát, só-bors-amit akarsz fűszer, majd ici-pici víz és födő alatt puhára párolod. Amikor kész, felöntöd: tejfölbe lisztet kavarsz, és amikor már a gomba ezzel is összefőtt, a sült húst visszarakod bele, egy kicsit még forralod. Sült szalma-krumpli, vagy főtt hasábburgonya, de még a főtt rizs is tökéletes köret hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!