Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nincs habtejszínem, mi a...

Ha nincs habtejszínem, mi a teendőm? (hatodszorra írom át a kérdést, remélem így megfelel)

Figyelt kérdés
Külföldön élek és itt nincs külön főző- illetve habtejszín, csak simán tejszín különböző zsírszázalékokkal. Én eddig főzőtejszínként használtam csak kétfélét, azok sűrűbbek is voltak, de most egy magyar recept szerinti habtejszínre lenne szükségem. Szerintetek melyik zsírtartalmút tudnám felverni azzá? Avagy mi még a különbség a főző-habtejszín között? Habfixálóm van magyar, azt teszek bele, de a sütim szerves része lenne a hab és nem örülnék, ha összeesne, avagy fel sem verődne. Előre is köszi a segítséget! Lata
2015. febr. 13. 02:11
 1/8 anonim ***** válasza:
2015. febr. 13. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Legalább 30 %-ost vegyél, vagy ennél magasabbat. jó hidegen verd fel habnak.

A fixáló mehet bele.

2015. febr. 13. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
17%
Főzőtejszint nem lehet felverni, habtejszint vegyél és tegyélbele fixálót.
2015. febr. 13. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

"Ha nincs habtejszínem, mi a teendőm?"

"Külföldön élek és itt nincs külön főző- illetve habtejszín, csak simán tejszín különböző zsírszázalékokkal."


"Főzőtejszint nem lehet felverni, habtejszint vegyél és tegyélbele fixálót."


Köszönjük, Emese...

2015. febr. 13. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Ügyet Lenke ***** válasza:
A 30 vagy annál nagyobb zsírszázalékúra használják a habtejszín kifejezést, a hígabb, kevésbé zsíros a főzőtejszín. Hab felverése előtt tartsd hűtőben 24 órát a tejszínt. Ne verd legmagasabb fokozaton, ha édesíteni akarod akkor az elején tedd bele a cukrot...
2015. febr. 13. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megkeresem akkor a legzsírosabbat és este ki is próbálom (itt a boltban is hűtőben tartják őket, tejfölös-szerű poharakban).
2015. febr. 13. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
30% felett a tejszín habbá verhető :)
2015. febr. 13. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Vicces, de csak tizenvalahány százalékosat sikerült kapnom a végén, és fél csomag habfixálóval kemény habbá lett. Lehet raknak bele valamilyen titkos adalékot:) De a léyneg, h már pár órája a hűtőben pihen a torta, és nem folyt szét:D Köszi mindenkinek!
2015. febr. 14. 01:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!