Mire használható a gyümölcscentrifugában maradt zöldség vagy gyümölcs rostja? Receptötletek?
Figyelt kérdés
Sajnálnám kidobni a rostot, jó lenne változatosan felhasználni azt is.2015. febr. 8. 19:14
1/2 anonim válasza:
A zöldségmaradványból készíthetsz zöldségfasírtokat,tócsnit, vagy darálthússal, rizzsel, rétegezve rakottzöldséget is.Persze jó tejfölösen, hogy azért szaftos legyen.
A gyümölcshöz vissza adsz egy kis levet és pürésítheted botmixerrel. ezután vagy tejes turmixnak, vagy natújoghurtba, kis mézzel, fűszerekkel felhasználhatod.
2/2 Ignis Subdialis válasza:
Én a sárgarépa rostjára ezt találtam ki: hozzákeverek mézet és kókuszlisztet (kókusztejport), esetleg lenmagtöretet is. Gombócokká formálom és kókuszreszelékben megforgatom. Olyan, mint a kókuszgolyó, de ugye teljesen allergénmentes, finom, és nagy sikere szokott lenni azok körében is, akiknek borsódzik a hátuk mindentől, ami esetlegesen "egészséges". Le is fotóztam, ugye jól fest? :) [link] (a regisztráló ablakot csak ki kell lőni) És ami érdekes, az ízében egyáltalán nem dominál a sárgarépa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!