Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a csíkokra vágott...

Miért kell a csíkokra vágott csirkemellet lisztbe mártani olajban pirítás előtt?

Figyelt kérdés
Olvastam egy bazsalikomos pestos tejszínes csirkemell receptet, és abban írták. Sajnos már nem találom pontosan a receptet, de emlékszem, hogy lisztbe kellett mártani, de nem értem miért... Mi ennek a lényege?
2010. febr. 10. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ad egy kis ropogós érzést neki:D.Mármint a halat szoktam én is csak simán paprikázott lisztbe forgatni és simán megsütöm, és jó ropogós lesz tőle.
2010. febr. 10. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

fölszívja liszt a kijövő nedvességet és egy kis piruló kérget kap a husi.

a magyar konyha is használja a lisztbemártós technikát.

2010. febr. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden húsból készült natúrszeletet sózva lisztbe mártva szoktak süni a húslé és a liszt összepirulása egy kellemes ízt ad a húsnak.
2010. febr. 10. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
És a bazsalikomot nem szabad sokáig főzni mert ízanyaga nem bírja a hőt bomlik. A főzés végén kell hozáadni az ételhaz.
2010. febr. 10. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 duhaj ervin ***** válasza:
Szép színe és finomabb íze lesz!
2010. febr. 10. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Valóban, a csirkemell nagyon sok vizet enged, és így kevesebbet fog. De vajon nem ég meg a liszt? Hétvégén gyros-t szeretnék készíteni (persze apróra vágva és serpenyőben) akkor arra is szórhatok lisztet...?
2010. febr. 10. 14:54
 7/9 anonim válasza:
Gyrosra pont nem kell liszt.
2010. febr. 10. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Csirkemellből csinálnám, az miért nem jó ha pirultabb, ízletesebb? (gyros)
2010. febr. 10. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Gyroshoz nem kell lisztezni,csak befűszerezni,akkor jó piros-fűszeres ízű!Én semmihez nem szoktam a csirkecsíkokat lisztezni,anélkül is finom puha.Persze ha valamilyen recept úgy kéri megcsinálom,de a legtöbb nem igényli.
2010. febr. 11. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!