Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek Valentin napi...

Mit főzzek Valentin napi vacsorának?

Figyelt kérdés

A barátnőmet szeretném meglepni egy vacsorával Valentin napra, de sajnos nincs sok ötletem, hogy mit csináljak. Van esetleg ötlet? Olyan kellene ami finom, nem eszeveszett bonyolult elkészíteni, de nem is olyan prosztógasztró mint egy rántotta, és amit egy átlagos egyetemista pénztárcája elbír. Köszönöm előre a válaszokat. :)

19/F

2015. febr. 2. 13:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hú, igazán köszönöm mindenkinek a válaszát és a segítőkészségét. Nem számítottam ennyi válaszra.

#5-re válaszolva: A barátnőm imádja a fokhagymás ételeket. Bocsánat, ezt nem írtam le a leírásban, pedig eszemben volt. Szóval valami fokhagymásra gondoltam. Valakinek van tapasztalata, hogy mi lesz ha rakok a spagettiszószba?

2015. febr. 2. 19:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem csinálj fokhagymakremlevest, mert nagyon egyszeru elkészíteni es kulonleges is, főleg ha szereti a fokhagymát!

Főételnek lehetne bolognai spagetti, persze általad készített szósszal. Ez könnyű de borzasztó finom is!

Ha gondolod irok mindkettőre receptet, tenyleg nagyon egyszerűek!:)

Desszertet is szeretnél?

2015. febr. 2. 19:42
 13/17 anonim ***** válasza:

Foetelnek spenotos gnocchi jutott eszembe, itt elengedhetetlen a fokhagyma. Azt ajanlom, gnocchit keszen vegyel, akar simat, akar toltottet, mert idot sporolsz vele es elkesziteni gyerekjatek. A szoszt viszont csinald te, az nem bonyolult. Sajtot boven tegyel ra talalas elott, ugy az igazi, ha raolvad.

A leves elmaradhat szerintem, a kevesebb tobb, de desszert legyen. Egyszeru es alkalomhoz illo a brownie. Tejszinhabbal es eperrel vagy malnaval igazi luxus igy telen!:) Orulni fog a baratnod, hidd el.

2015. febr. 2. 20:51
 14/17 anonim válasza:

Én nem veszek bolti szószt mindig magam csinálom a bolognaihoz a szószt, paradicsom püré, bazsalikom, pici oregánó, só bors, fokhagyma, és általában a fokhagyma a domináns. Reszelek is illetve pici darabokban is teszek bele / én is imádom a fokhagymát/.

Ha bolognait készítesz, akkor szerintem mindenképp te készítsd a szószt, mert akkor látja hogy nem 5 perc alatt főzted össze a húst meg a bolti szószt hanem időt szántál rá és az sokat nyom a latba, ezzel tuti leveszed a lábáról.

Ha nem akarsz mást főzni, akkor vegyél a kedvenc sütijéből, tortájából, pár szeletet illetve a rózsa elmaradhatatlan. ha nagyon romantikus akarsz lenni, gyertyával is díszítheted az asztalt, az nagyon hangulatos.

Ha engem így várna a párom tuti elolvadnék.

és ha összeszámolod ez nem olyan sokba kerül.A bolognai kb 1500-2000 forint, plusz a virág, illetve a gyertya. max 3-4 ezerből kijön. Szerintem nem egy eget rengető összeg. de nem is ez számít ha nem a szeretet amivel készíted hidd el, az teszi igazán különlegessé az egészet.

#5-ös voltam.

2015. febr. 2. 21:50
 15/17 anonim ***** válasza:

1. röhögök már 5 perce XD

Amit szeret, szív alakú pizzát amire azt raksz amit szeret.

Szív alakú palacsinta eper lekvárral.

Rántott sajtot szív alakban rizzsel és áfonya lekvárral egy jó száraz fehér borral.

2015. febr. 2. 22:22
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. :)
2015. febr. 2. 22:39
 17/17 anonim válasza:

Kizárólag azért javasoltam az üveges szószt, mivel a feltételek azok voltak, hogy finom, nem túl bonyolult, és nem túl drága. Abban igazatok van, hogy ez egy elég gyorsan elkészíthető (összcsapott??) étel, de ha végigolvastátok a válaszom ott leírtam, hogy lehet készíteni saját szósszal is, ezesetben paradicsommal, sárgarépával, fűszerekkel...

Mindenesetre azt gondolom, hogy 19 évesen, nem sok konyhai tapasztalattal, ha hiszitek ha nem, egy saját készítésű bolognai szósz is okozhat nehézségeket.

Na de újragondolva a dolgokat a következő javaslatom a fokhagymás csirkemell rizzsel, aminek ha érdekel, privátban megadom a receptjét kedves kérdező. Semmi üveges szósz, semmi por, semmi zacskós rizs. Ha már hagyma, akkor ha levest is szeretnél, akkor a fokhagymás csirkemellhez javaslom a póréhagymalevest. Ezt is igazán egyszerű elkészíteni.

2015. febr. 3. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!