Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Klasszikus keverttészta?

Klasszikus keverttészta?

Figyelt kérdés
Valaki leírhatná a receptet...A meggyes piskótánál írta valaki...
2010. febr. 9. 10:20
 1/3 anonim ***** válasza:
250 g puha vaj, 200 g cukor, késhegynyi só, 5 tojás: ezeket géppel nagyon simára kikeverni, 500 g lisztet + 1 cs. sütöport hozzákeverni és kikent, liszttel behintett formában sütni. (24 cm-es tortaformához vagy egy kuglófsütöhöz való adag)
2010. febr. 9. 13:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia ! írok neked egy kakaós kevertet.

hozzávalók.

-25 dkg liszt

-25 dkg porcukor

-10 dkg vaj vagy margarin

-1 tojás

-2,5 dl tej

1 csomag sütőpor.

- 5 dkg sötét kakaópor

a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, apránként a tejet és

a kakaót.

sütőpapíros közepes tepsibe öntjük, tűptóbáig sütjük. önmagában is finom

porcukorral megszórva, de lehet rá szórni meggyet, mazsolát,sütésálló lekvárdarabkákat, vagy félbevágva

lekvárral is megkenhetjük. tortaalapnak is kiváló.

ha nem kakaóst szeretnél , akkor a bögrés kevert tésztát

ajánlom.

az én egyik receptem. 1 bögre= 2,5 dl.

-2 bögre liszt

- 1,5 bögre cukor

-1 bögre joghurt kefir vagy tejföl, de a tej is megteszi

- 2 tojás

- 1 dl olaj

1 csomag sütőpor

a tejterméket / ami éppen van otthon / a tojásokkal és a cukorral jól kikeverem, hozzáadom a sütőporos lisztet és

az olajat.

lehet bele tenni bármilyen gyümölcsdarabot, frisssen, aszalva, diót, mazsolát, szóval akármit. ez a cucc is úgy

másfél-két bögrényi legyen.

sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük.

még annyit, hogy a kakaóst én mindig másfél adagban csinálom kb 40*25-ös tepsiben és szép magas lesz.

üdv.

2010. febr. 9. 13:46
 3/3 anonim ***** válasza:

szia! az utolsó vagyok, csak még annyit teszek hozzá, hogy ez a bögrés adag 2 tepsi, vagyis 24 db muffinra is elég pont.az ízesítési variáció szinte végtelen.csokidarabokat is szoktam beletenni, a múlt héten fogytak ki a mikulások. a tetejükre egy negyed dióbelet teszek.

üdv.

2010. febr. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!