Burgonyakeményítőt használ valaki sűrítésre? Hogyan adagoljam?
Figyelt kérdés
Zöldborső főzeléket szeretnék főzni tejjel, egy 450 g-os csomaghoz hány kanállal szükséges sűríteni, hogy olyan igazi főzelékes legyen, nem túl híg, nem túl sűrű.2015. jan. 29. 10:02
1/3 anonim válasza:
A kukorica keményítőn rajta szokott lenni az adagolás. Én 3 evőkanálnyival próbálnám először. Ha nem lesz elég sűrű, akkor bekeverhetsz újabb adagot és hozzáöntöd. Szerencsére ez ilyen jól szabályozható. Fontos, hogy hideg vízben keverd el a keményítőt. Először picit nehezen keverhetőnek tűnik majd, de hirtelen feloldódik. A forró kajába öntsd bele és keverd rögtön. Elég hamar eléri azt az állagot, amit várhatsz a kezdő mennyiségtől. Ha még folyósnak látod, akkor újabb adag. Tudom, hogy kicist konkrétabbat vártál, de ez pont nem túl nagy erőfeszítés és máris tanultál valamit. :)
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
Amúgy már túl vagyok rajta, majdnem elrontottam. :)
1 púpos ek. keményítőt raktam kb. 2 liternyi borsóalaphoz, de nagyon sűrű lett hirtelen, úgyhogy még gyorsan öntöttem hozzá tejet.
Ezek szerint a burgonyakeményítő erősebb, mint a kukorica.
2015. jan. 29. 14:13
3/3 anonim válasza:
Keményítőből nagyon kevés kell és legfeljebb fél mokkáskanálnyit szoktam használni süritéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!