Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A burgonyakeményítőt hogyan...

A burgonyakeményítőt hogyan kell használni kézimunkák keményítéséhez?

Figyelt kérdés
Nem csipkét akarok, csak egyszerű hímzést, mert így szebben lehet bekeretezni. Próbálta már valaki ezzel? Hogyan kell adagolni? Forralni kell?

2013. márc. 8. 10:00
 1/3 anonim ***** válasza:

A keményítőt ( 1 evőkanál ) elkevered annyi vízzel , hogy egy sűrű masszát kapj . ( Ez kb 1-2 dl.) Ezután fokozatosan elkezded hígítani addig , míg közepesen híg anyagot nem kapsz . Ezt a mennyiséget egy fél liter forró vízbe öntöd úgy , hogy előtte a vízből egy keveset , a hőmérséklet kiegyenlítésére , hozzáöntesz . Egy felforrás után már használható . ( Természetesen hűtsd le ! )

De van egy kérdésem , miért nem használsz cukros vizet ? A csipkéket azzal szokták merevíteni . ( 1 kanál cukor 1 dl víz ) Miután nem akarod használni , csak díszként és bekeretezve az bőven elég .

2013. márc. 8. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Megmondom, mi a bajom a cukros vízzel. Keresztszemes hímzést akarok keretezni, amit előtte szépen ki kell vasalni. És gondolom,hogy a cukor szépen megbarnulna benne a hő hatására.

Köszönöm a választ, hasznos volt. Sajnos semmi használati utasítás nem volt a csomagoláson.

2013. márc. 8. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
célszerű a kész keményítőt átszűrni, mielőtt a kézimunkát beleteszed.
2013. márc. 8. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!