Hogyan kell fincsi tojássalátát csinálni?
Hozzávalók 4 személyre:
* 8 tojás
* 1 csomag retek
* fél kígyóuborka
* 1 csokor petrezselyem
* 1 csokor snidling
* 2 dl kefir
* fél citrom leve
* 1 kávéskanál csípős mustár
Elkészítés:
A tojást hideg sós vízben feltesszük főni, a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. A retket megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól ugyanolyan csíkokra aprítjuk, mint a retket. A petrezselymet, a snidlinget leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, és felaprítjuk.
Tálban simára keverjük a kefirt, hozzáadjuk a citromlét és a mustárt. Sóval, borssal megszórjuk, és belekeverjük a zöldfűszereket is. Beleforgatjuk a retket és az uborkát. A tojások felét kockára aprítjuk, és lazán összekeverjük a salátával. Kb. fél óra hosszat lefedve, hűtőben érleljük. A maradék négy tojást negyedekre vágjuk, és tálaláskor ezzel díszítjük a salátát.
Nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!