Párizsi szeletet hogyan szoktátok készíteni? Liszt-tojás-liszt? Vagy dupla "panírba" liszt-tojás-liszt-tojás-liszt?
Én másképp, akár le is lehet pontozni:) lisztből, tojásból kevés tejből, sóval jó sűrű palacsintatészta szerű masszát készítek, a besózott húst lisztbe mártom, majd ebbe a masszába. forró zsiradékba teszem, hamar meg is fordítom. A bunda finom , kellemes állagú, a hús alatt omlósan puha.
Évtizedek óta nekem ez a párrizsi szelet, és nem a kérdésben említett módon sült hús.
De kinek mi a megszokott, úgyis arra esküszik.
Egyik sem, és mindkettő. Majdnem úgy, ahogy az 1-es.
Így nem kell annyiszor ide oda rakosgatni, és a bundája is elég vastag lesz.
Annyi a különbség, hogy én liszt-"panírmassza"-liszt sorrendben bundázom.
Tehát a "palacsintatészta" után még visszarakom a lisztbe.
Így kevésbé megy le a bunda a húsról az olajba, ami nem csak azt jelenti, hogy több marad rajta, hanem azt is, hogy ritkábban kell kiszedni az olajból a lecsurgó részeket.
És a végén egy picit pirultabb, kérgesebb bunda lesz a húson. Puha, de mégis, nekem jobb állagú.
Liszt-tojás-liszt, ez a párizsi. Próbáltam más palacsinta masszával is, de senkinek nem ízlett. Az nem párizsi szelet volt, hanem egy palacsintás hús.
De kinek milyen az ízlése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!