Babfőzelék liszt nélkül készíthető?
Figyelt kérdés
Máshogyan is be tudom sűríteni? Például zabkorpával? Vagy anélkül?2015. jan. 16. 19:01
1/5 anonim válasza:
Persze, én például étkezési keményítővel szoktam, ezzel:
De ha nagyon a reformkonyhára és az egészséges étkezésre hajtasz akkor útifűmaghéjjal is meg lehet próbálni. (persze, kicsit más küllemre, mint a megszokott, de ízre egyáltalán nem rossz) Én így még nem készítettem sima babfőzeléket, csak zödbab-, ill. borsófőzeléket.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Ez jó ötlet!
2015. jan. 16. 19:11
3/5 anonim válasza:
Én saját magával szoktam. Kiveszek egy kis adagot, összeturmixolom és visszakeverem vele.
4/5 anonim válasza:
Szívesen! :) Ezt most találtam: "Főleg mártásokhoz, szószokhoz szoktam használni az útifű maghéjat, chia magot, szentjánoskenyérlisztet és a kókuszlisztet. A maglisztek kiválóak sűrítésre, nagyon jól ki lehet váltani velük a gabonából készült liszteket. Ki kell tapasztalni, hogy melyik mire jó, mert igen jellegzetes ízük, illatuk és színük van. Tökmaglisztet például simán teszek zöldborsó főzelékbe, mert ott nem zavar a zöld szín. A magliszteket csak a főzés vége felé érdemes az ételbe tenni, hogy kevésbé sérüljön az ásványianyag- és vitamintartalma. A lenmag- és kendermagliszt is nagyon jó sűrítésre. Óriási előnyük, hogy nagyon könnyű velük dolgozni, nem csomósodnak, és nem kell sokáig főzni."
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden választ!
2015. jan. 16. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!