Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megsavanyodott a krumplipüré!...

Megsavanyodott a krumplipüré! Miért?

Figyelt kérdés

Tejföllel és margarinnal lazítottam. Eddig is így csináltam, vacsira készítettem el akkor még normális íze volt. Most meg savanyú! Lehet még valamit kezdeni vele vagy kuka?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 23. 12:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha nem tetted hűtőbe, akkor megsavanyodhatott.

Egy romlott ételt megjavítani már nem lehet, így kuka.

2015. jan. 23. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy egy kicsivel több tejfölt tettél bele, ami frissen nem érződött ki, de állás után igen.

Ha hűtőben volt elvileg baja nem lehet, ennyi idő alatt nem romolhatott meg.

De, ha rossz ízűnek érzed, ne edd meg, úgy sem esne jól.

Liszttel, tojással összegyúrva esetleg krokettnek fel lehetne használni, de csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy nem romlott.

2015. jan. 23. 12:38
 3/11 A kérdező kommentje:
Amint kihűlt beraktam a hűtőbe. Ezért nem értem! A tejföl sem lehetett rossz gondolom mivel este még finom volt. Na akkor kuka.
2015. jan. 23. 12:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Kb. 3 kg krumplihoz egy kisdobozos tejfölt szoktam tenni. Néha van hogy pár kanállal kevesebbet mert a Kisfiam néha kér belőle.
2015. jan. 23. 12:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Megromolhat idővel sajnos.

Csinálj kisebb adagot legközelebb. Én sosem tartom meg 2 napnál tovább.

2015. jan. 23. 12:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Tegnap este készítettem el. Olyan hat óra körül lett kész. Két nap alatt elfogy nálunk ez a mennyiség.

Azért köszönöm a válaszokat.

2. Válaszoló ha megcsinálom krokettnek nem fog érződni a savanyú íz?

2015. jan. 23. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem szabad megenni a romlott ételt. Egyébként vagy a margarin vagy a tejföl nem volt friss.
2015. jan. 23. 13:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a tejföl volt rossz minőségű.
2015. jan. 23. 14:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok.Én a saját krumplipürémről meg tudom tapasztalatból állapítani, hogy az romlott-e vagy sem.A máséról sajnos nem tudok tiszta szívvel nyilatkozni, ezt neked kell eldönteni.

A világért sem beszélnélek rá arra, hogy kétes minőségű ételt használj fel valami más módon.

az első válaszomban is írtam, csak akkor, ha biztosan nem romlott az ominózus krumplipüré.

Ha csak az ízről van szó, persze a liszt a tojás , fűszerek, sokat javít rajta, de romlott ételtől nem lehet csodát várni, attól meg kell válni.

Nem olyan nagy összeg, amit befektettél, még, ha 3 kiló krumpliból készült is, szóval szerintem nem éri meg kockáztatni, nembeszélve arról, hogy gyerekek is fogyasztják.

Most ezt könyveld el veszteségként, és ne bánkódj rajta :)

2015. jan. 23. 18:02
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Még délután ment a kukába, mert azért nem mérgezném meg a családot! 😃

Ismét csináltam egy kisebb adagot de Kihagytam most a tejfölt, tejet használtam helyette. Holnapra kiderül hogy a tejföl volt-e a ludas.

2015. jan. 23. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!