Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rókagombát hogyan és mennyir...

A rókagombát hogyan és mennyire kell megtisztítani? Mit lehet belőle könnyen, gyorsan készíteni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 20. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A rókagomba az egyik legértékesebb gombafajta, amit Hazánkban szedni lehet (jó lenne ha elárulnád, honnan van) A tönkje (szára) alsó 1 cm-ét vágd le, mosd meg alaposan és már konyhakész. Gyorsan tojásos gombát, vagy ha nagyok rántott gombafejeket készítenék, de nézelődj itt: [link]
2008. aug. 21. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudom honnan van, mert a férjem hozta, de nem ő szedte, nem vásárolta hanem kapta egy kollégájától.

Köszönöm a választ és a jó tanácsokat.

2008. aug. 21. 16:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Ha marad, feltétlenül szárítsd meg sütőben kb. 60-fokon 1-2 óra. A szárított rókagombából 10 dkg 480 Ft. Felhasználás előtt áztasd be langyos vízbe. Szárítva kb. fél évig eláll.
2008. aug. 21. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Magyarka válasza:
Én a múltkor Rókagombakrémlewest főztem belőle...Isteni wolt! Írd be google-be és yó recepteket ad ki!
2010. aug. 5. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!