Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kihűlés után megkeményedet a...

Kihűlés után megkeményedet a kakaóscsiga, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Első kakaóscsigám csináltam a tészta jó lett és a csigák is jók letek.Csak mikor kihűlt nem tudom mitől keményedet meg.Valakinek meg tudja mondani,hogy legközelebb ne járjak így?
2015. jan. 18. 08:11
 1/6 anonim ***** válasza:

A recept nélkül nehéz megmondani, de érzésem szerint a sütésnél volt probléma. Vagy a sütöd nem melegít eléggé és túl sokáig sült, közben kiszáradt, vagy túl magas höfokon sütötted.

Esetleg a recept nem jó.

2015. jan. 18. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez lenne a recept:

Hozzávalók:40dkg liszt,2tojássárgája,5dkg élesztő,4dkg margarin,4dkg cukor,2,5dl langyos tej az élesztő felfuttatáshoz és kevés cukor,só.

Elkészítése:A tészta hozzávalóit a tejbe felfutattot élesztővel összegyúrjuk,dagasztjuk,majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.

Amikor meg kelt,ujnyi vastagra nyújtjuk,négyzet alakúra.Meg kenjük a töltelékkel,feltekerjük és éles késsel 3cm szélesre karikákat vágunk.Egy közepes nagyságú,magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk,és a csigákat egymástól 2cm távolságra elhelyezzük benne.A tetejüket tojássárgájával megkenjük és 1/2óráig kelesztjük.Ez idő után a csigák össze nőnek!

Ez lenne a recept ami alapján meg csináltam.

2015. jan. 18. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Amikor már majdnem kész a csiga a sütőben én mindig megöntözöm őket cukros langyos tejszínnel vagy tejjel. És szuper puha, foszlós a tészta még hidegen is.
2015. jan. 18. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ó, nekem meg mindig az a bajom, hogy túl puha lesz. Szerintem alacsony hőfokon sütötted sokáig. 180 fokon kellene sütni és kb 20-30 perc alatt megsül. 20 perc után locsold meg vaniliás cukros tejjel és még told vissza a sütőbe.
2015. jan. 18. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Én tegnap csináltam meg életem elsőt kakaós csigáját.


Hozzávalók a tésztához:

(kb. 14 db közepes méretű csigához)

25 dkg túró

25 dkg sima liszt

fél dl tej

5 evőkanál olaj

10 dkg porcukor

csipet só

fél csomag sütőpor


A töltelékhez:

2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj

(a tészta kenéséhez a töltelék alá)

4 púpos evőkanál porcukor

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2015. jan. 18. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem valami a sütöddel/sütéssel nincs rendben. Kb 180-200 fokon süsd és tegyél a sütöbe alulra egy laposabb edényben forró vizet, akkor nem szárad ki, mert gözös a sütöd.
2015. jan. 18. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!