Kihűlés után megkeményedet a kakaóscsiga, mitől lehet?
A recept nélkül nehéz megmondani, de érzésem szerint a sütésnél volt probléma. Vagy a sütöd nem melegít eléggé és túl sokáig sült, közben kiszáradt, vagy túl magas höfokon sütötted.
Esetleg a recept nem jó.
Ez lenne a recept:
Hozzávalók:40dkg liszt,2tojássárgája,5dkg élesztő,4dkg margarin,4dkg cukor,2,5dl langyos tej az élesztő felfuttatáshoz és kevés cukor,só.
Elkészítése:A tészta hozzávalóit a tejbe felfutattot élesztővel összegyúrjuk,dagasztjuk,majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.
Amikor meg kelt,ujnyi vastagra nyújtjuk,négyzet alakúra.Meg kenjük a töltelékkel,feltekerjük és éles késsel 3cm szélesre karikákat vágunk.Egy közepes nagyságú,magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk,és a csigákat egymástól 2cm távolságra elhelyezzük benne.A tetejüket tojássárgájával megkenjük és 1/2óráig kelesztjük.Ez idő után a csigák össze nőnek!
Ez lenne a recept ami alapján meg csináltam.
Én tegnap csináltam meg életem elsőt kakaós csigáját.
Hozzávalók a tésztához:
(kb. 14 db közepes méretű csigához)
25 dkg túró
25 dkg sima liszt
fél dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
(a tészta kenéséhez a töltelék alá)
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!