Gyorsan elkészíthetö desszert ötlet?
(receptel ha lehet)
Köszönöm!
szia!
1 bögre kristálycukor, 1 bögre kakaópor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, pici só, 1 zacsi sütőpor 1-2 tojás, (de bármit rakhatsz még bele, diót, csokidarabokat, stb) ugyanabban a műanyag tálban amelyben kikeverted, 5 percre max. fokozatra rakd be sima mikróba, hagyd kihűlni a tálban, és tálalhatod is. főzhetsz hozzá pudingot /én azt is mikróban készítem el/
még egy: gyors joghurtos fánk
15 dkg liszt, ízlés szerint kristálycukor (én 4 evőkanállal szoktam) 1 pohár natúr joghurt, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, csipet só. ezeket összekutyulod, majd bő, forró olajba szaggatod. lekvárral, hígabb pudinggal kínálod. seperc alatt kész.
Hát ha minden van...
Amikor gyors édességre vágyom,én ezt eszem:
1banánt felkarikázok,desszertes tányérra lefektetem kb az1/3-át,nyomok rá tejszínhabot,megszórom kakaóporral,majd egy újabb réteg banán megint hab és kakaópor ,,, így tovább amíg tart a hozzávaló.
Nagyon egyszerű és sokkal finomabb mint ahogy hangzik.Érdekes ízkombináció,egyik ismerősöm ajánlotta,és nem bántam meg h kipróbáltam.
én tiramisut csinálnék.hmm talán inkább epermisut....
Netán feketeerdőt. vagy zöld teás körteszeletet.
habcsók
tojásfehérje sok kristálycukorral felverve(jóó keményre)tepsibe kipakolni mint valami tornyocskákat(ne önts bele!pakolgasd kis adagokra)majdlégkeveréses sütőben pár percig,amíg teljesen megkeményedik "süsd",utána díszítheted ha kakrod,ez a legkönnyebb édesség ami csak létezik XD
a joghurtos fánkot milyen erős tűzön kell és hány percig sütni? honnan tudom hogy már nem nyers belül? annyira megkívántam hogy muszáj megcsinálnom. :D
ha nem sima hanem gyümi joghurttal csinálnám, akkor az nagyon gáz lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!