Kárász ikráját mikor fogyasszuk?
Fogyasztható, feltéve, ha élve vetted a halat. Az ívás a halaknál, főleg amik fogságban nevelkedtek eltérhet, nem áprilistól szeptemberig, hanem más időpontban lehet.
Ajánlom a halikra fasírtot, vagy én halászlébe is beleteszem mielőtt lekapcsolnám a tűzhelyet, előtte 10 perccel. Isteni finom, én imádom levesben.
Ha gondolod előkeresem a halikra fasírt receptem neked és legépelem.
Meg is van a gépen szerencsére, másolom:
HOzzávalók: 20 dkg halikra 1tojás, 2 gerezd fokhagyma annyi zsemlemorzsa, amennyit felvesz só, bors ízlés szerint, fél liter étolaj
Elkészítése: Az ikráról lehúzzuk a hártyát, összetörjük villával, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott fokhagymát, a borsot és a sót, majd annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy jól formázható legyen. Bő, forró étolajban evőkanállal kiszaggatjuk, kicsit meglapítjuk a kanállal, és kisütjük.
A hallal együtt paprikáslisztben megsütve is nagyon finom.
De egy hagymás alapon megdinsztelve, rá felvert tojást ütve
finom omlettet is készíthetsz belőle.
Ha van egy kis kapros tejföllel, puha kenyérrel fogyaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!