Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kárász ikráját mikor fogyasszuk?

Kárász ikráját mikor fogyasszuk?

Figyelt kérdés
Szupermarketből (Auchan) vásárolt kárásznak az ikráját szeretném felhasználni, ehhez próbáltam recepteket keresgélni. Közben erre bukkantam: "Fehér húsú békés halak esetében ( kárász, keszeg, ponty) áprilistól –szeptemberig terjedő időszakban fogyasszuk az ikrát." Akkor most nem fogysztható januárban?

2015. jan. 14. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Fogyasztható, feltéve, ha élve vetted a halat. Az ívás a halaknál, főleg amik fogságban nevelkedtek eltérhet, nem áprilistól szeptemberig, hanem más időpontban lehet.

Ajánlom a halikra fasírtot, vagy én halászlébe is beleteszem mielőtt lekapcsolnám a tűzhelyet, előtte 10 perccel. Isteni finom, én imádom levesben.

Ha gondolod előkeresem a halikra fasírt receptem neked és legépelem.

2015. jan. 14. 14:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Meg is van a gépen szerencsére, másolom:

HOzzávalók: 20 dkg halikra 1tojás, 2 gerezd fokhagyma annyi zsemlemorzsa, amennyit felvesz só, bors ízlés szerint, fél liter étolaj

Elkészítése: Az ikráról lehúzzuk a hártyát, összetörjük villával, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott fokhagymát, a borsot és a sót, majd annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy jól formázható legyen. Bő, forró étolajban evőkanállal kiszaggatjuk, kicsit meglapítjuk a kanállal, és kisütjük.

2015. jan. 14. 14:27
 3/4 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy nem élve vettem a halat, de nekem frissnek tűnt. Mindenesetre köszönöm szépen a válaszaidat! :)
2015. jan. 14. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A hallal együtt paprikáslisztben megsütve is nagyon finom.

De egy hagymás alapon megdinsztelve, rá felvert tojást ütve

finom omlettet is készíthetsz belőle.

Ha van egy kis kapros tejföllel, puha kenyérrel fogyaszd.

2015. jan. 15. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!