Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan finom lencsefőzelék...

Van olyan finom lencsefőzelék recept, amibe nem kell sem hús, sem ételízesítő por?

Figyelt kérdés
2010. febr. 6. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze..én úgy csináltam (életemben először), hogy lencsekonzervet elkezdtem főzni, aztán hozzáadtam tejfölt és lisztet, ettől besűrűsödött, meg babérlevelet, sót borsot és ecetet.Ez így teljesen finom szerintem.
2010. febr. 6. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen főzelékbe nem kell hús.Azt csak lehet hozzá enni.Nem kell bele ételízesítő sem,mert akkor minden főzelék egyforma ízű lesz.Valódi fűszereket kell tenni beléjük.A lencsébe egy kis bors,vagy borsfű és babérlevél kell.A rántásba pedig pirospaprika.Aki szereti,az a kész főzelékbe a tányérján tehet ecetet.
2010. febr. 6. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
85%

Én mindig így csinálom:


sós, borsos, babérleveles vízben felteszem a lencsét főzni, amikor megpuhult berántom (hagymás-fokhagymás rántással), teszek bele néhány kanál tejfölt, ízlés szerint mustárt, ecetet, cukrot.

Nagyon finom. Tükörtojást, fasírtot vagy sültet szoktam készíteni hozzá.

2010. febr. 6. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!