Szülinapi torta ötletek?
karamelltorta! isteni finom!
1200 ml tejszín (állati)
400 gr cukor
250 gr fehér csoki
a tejszint felforralni fére rakni. egy nagy edénybe folytonos keverés mellett a cukrot felolvasztani.. majd óvatosan több részletbe a tejszínt hozzáönteni. ( a cukor majd ki akar futni ezért fontos a nagy edény). ha simára kevertük,tűzról le,-és belekeverni a csokit. ha kihűlt betenni a hűtőbe egy éjszakára.(be fog sűrűsödni)
Másnap habverővel előszőr lassú majd gyors fokozatosan felverjük. Bár a recept nem írja én pár zacsi habfixálót tettem bele.
A cukor mennyiségével növelhetjük a karamell intenzítását,szóval ez nyugodtan varriálható.
ebből nagyon sok krém lesz.. szóval ha gondolod elég a fele is
ami finom és egyszerű az málnás v. epres tejszínes torta
4 dl tejből vaniliáspudingot csinálunk (izlés szerinti cukorral)
amikor már kihült epret v. málnát keverünk el benne. (előtte persze kiolvasztjuk a mirelit gyümit)ha kisebb zacskosat vettél akkor az egész belemehet-amúgy soha nem szoktam nézni mennyi kell bele,csak úgy szemre.. aztán egy sűrűbb fajta eper/málna joghurtot is belekeverünk.
majd felverni keményre kb 3dl növényi tejszínt. és a pudingoskrémhez keverni. nem muszáj az egészet-rád van bízva.. A tortát tejszínnel díszíthetjük-ekkor persze még 2-3 dl tejszinnel kell számolni
ha a gesztenyét is szeretitek akkor a pudingba kb fél csomag (de lehet több is) gesztenyét belereszelni,és felvert növényi tejszint hozzá keverni. Ennyi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!