Töltött krumpli, hogyan? Segítsen, aki már készített
Szóval töltött krumplit szeretnék készíteni.
Elég sok féle-fajta változatot olvastam, végül kiötlöttem egyet.
Légy szíves szóljatok hozzá, vagy osszatok meg tapasztalatokat velem :)
A krumplit puhára főzném úgy hogy már megpucoltam (no nem annyira főzném szét, hogy szétessen), majd ketté vágnám és kivájnám a közepét.
Darált hússal tölteném, a következőképpen:
Zsíron hagymát dinsztelek, rá a darált hús kifehéredésig, majd pirospaprika rá, felöntöm vízzel, sóval-borssal ízesíteném, szóval így összerottyantanám és beletenném a kivájt krumplidarabokat, ami olyan pépesen elkeveredne benne.
Majd ezzel megtölteném a krumplikat, és tepsiben kis olajban megsütném.
Esetleg sajtot reszelnék rá, majd tejföllel tálalnám.
Nos?
Ki hogyan készíti?
Hogyan hangzik ez?
Én teljesen máshogy készítem, a barátnőm viszont ugyanígy.
Egyszer csinált nekünk, nagyon finom volt. Ő sajtot tett a tetejére. Tejfölt nem kínált hozzá, de szerintem az is jól passzolt volna.
1-es, te hogyan készíted?
Úgy gondolod, hogy jó lesz így ahogyan leírtam? :)
Igen, szerintem jó lesz, bár lehet víz helyett paradicsomlevet löttyintenék rá, de abból sem sokat.
Nálunk ilyen a töltött krumpli:
Héjában szoktam megfőzni, egészen puhára és jó nagy krumplikat választok. Kicsit bevágom, széthajtom, majd egy kanállal fellazítom a belsejét, vajat keverek bele, picit próbálom villával megtörni a héjon belül.
A töltelékkel már nem sütöm, minden ami van otthon belekerülhet, azt csak bele és ráhalmozzuk a tetejére. Feltét szokott lenni: csípős szósz, gomba, kukorica, pirított bacon, sonka, savanyú uborka, joghurt. Tényleg bármi amit találsz a hűtőben.
Isztambulban ettem ilyet.
Így néz ki: [link]
Ahaa :)
Hát remélem jó lesz így :)
Aki akar, még hozzászólhat!!! :)
Én is ugyanígy készítem, jó fűszeres, hagymán dinsztelt darálthússal, tetejére egy kis tejföl és reszeltsajt.
Én a fél krumpli aljából is levágok egy szeletkét, így biztonságosan áll a krumplicsónak, nem billeg :) de ez csak részletkérdés, az elgondolásod jó, és finom is.
Köszönöm! :)
Akkor ma meg is csinálom! :)
köszi :)
Úgy készítettem, ahogyan leírtam, plusz a darált húsba pici paradicsomsűrítményt tettem, isteni lett az egész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!