Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött krumpli, hogyan?...

Töltött krumpli, hogyan? Segítsen, aki már készített

Figyelt kérdés

Szóval töltött krumplit szeretnék készíteni.

Elég sok féle-fajta változatot olvastam, végül kiötlöttem egyet.

Légy szíves szóljatok hozzá, vagy osszatok meg tapasztalatokat velem :)


A krumplit puhára főzném úgy hogy már megpucoltam (no nem annyira főzném szét, hogy szétessen), majd ketté vágnám és kivájnám a közepét.


Darált hússal tölteném, a következőképpen:

Zsíron hagymát dinsztelek, rá a darált hús kifehéredésig, majd pirospaprika rá, felöntöm vízzel, sóval-borssal ízesíteném, szóval így összerottyantanám és beletenném a kivájt krumplidarabokat, ami olyan pépesen elkeveredne benne.

Majd ezzel megtölteném a krumplikat, és tepsiben kis olajban megsütném.


Esetleg sajtot reszelnék rá, majd tejföllel tálalnám.


Nos?


Ki hogyan készíti?

Hogyan hangzik ez?


2015. jan. 5. 11:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Én teljesen máshogy készítem, a barátnőm viszont ugyanígy.


Egyszer csinált nekünk, nagyon finom volt. Ő sajtot tett a tetejére. Tejfölt nem kínált hozzá, de szerintem az is jól passzolt volna.

2015. jan. 5. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

1-es, te hogyan készíted?


Úgy gondolod, hogy jó lesz így ahogyan leírtam? :)

2015. jan. 5. 11:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem jó lesz, bár lehet víz helyett paradicsomlevet löttyintenék rá, de abból sem sokat.


Nálunk ilyen a töltött krumpli:


Héjában szoktam megfőzni, egészen puhára és jó nagy krumplikat választok. Kicsit bevágom, széthajtom, majd egy kanállal fellazítom a belsejét, vajat keverek bele, picit próbálom villával megtörni a héjon belül.


A töltelékkel már nem sütöm, minden ami van otthon belekerülhet, azt csak bele és ráhalmozzuk a tetejére. Feltét szokott lenni: csípős szósz, gomba, kukorica, pirított bacon, sonka, savanyú uborka, joghurt. Tényleg bármi amit találsz a hűtőben.


Isztambulban ettem ilyet.


Így néz ki: [link]

2015. jan. 5. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Ahaa :)

Hát remélem jó lesz így :)

Aki akar, még hozzászólhat!!! :)

2015. jan. 5. 12:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy csinálom.
2015. jan. 5. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy készítem, jó fűszeres, hagymán dinsztelt darálthússal, tetejére egy kis tejföl és reszeltsajt.

Én a fél krumpli aljából is levágok egy szeletkét, így biztonságosan áll a krumplicsónak, nem billeg :) de ez csak részletkérdés, az elgondolásod jó, és finom is.

2015. jan. 5. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Akkor ma meg is csinálom! :)

2015. jan. 5. 13:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Másik változat: nyers krumpliban a megfelelő célszerszámmal lyukat csinálok. Ebbe kerül bele az ízesített darált hús vagy sütőkolbász belseje. Tepsiben alufóliával lefedve puhul először, majd megsütöm pirosra. Mi csak savanyúságot eszünk mellé.
2015. jan. 5. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én hagymás-gombás töltelékkel is szoktam tölteni, tetejére besamelmártás és egy kis füstölt reszeltsajt kerül. isteni finom így is.A gomba közé mehet egy kis maradék sonka, sülthús is, így kiváló, maradék hasznosítására is.
2015. jan. 5. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi :)

Úgy készítettem, ahogyan leírtam, plusz a darált húsba pici paradicsomsűrítményt tettem, isteni lett az egész :)

2015. jan. 6. 09:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!