Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell finom spenótot...

Hogy kell finom spenótot csinálni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 4. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát nem mirelitből az biztos....:)
2010. febr. 4. 20:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Én teszek bele fokhagymát,megfőzöm és tejjel behabarom.Tükörtojással vagy bundáskenyérrel eszem.Van aki zsemlét is tesz bele,úgy kiadósabb.
2010. febr. 4. 20:58
 3/9 anonim ***** válasza:
épp most eszem, fokhagymával tejjel finom krémesen
2010. febr. 4. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
én is ugy vagyok mint az első válaszoló ne mirelit mert nekem folyamatos kiábrándulás pedig imádom ha mégis mirelit akkor is csak ami nem püré hanem leveles.annak van még talán elfogadható ize.amugy én rántást csinálok bele a spenot és felöntöm tejjel fokhagyma só meg pici cukor
2010. febr. 4. 21:05
 5/9 anonim ***** válasza:
2010. febr. 4. 21:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát én a zacskost szoktam venni, fagyasztva 0,5 kg-at. Teszek olajat a fazékba, 2-3 kanál lisztet, megpiritom zsemle szinűre, majd bele teszem a spenótot(úgy fagyosan, hamar kienged), addig hagyom ott főzni(alacsony lángon) amig teljesen kienged és fő egy keveset, aztán rakom bele a zúzot fokhagymát(elég sokat szoktam, mert szeretem) és utoljára sózom. Állitólag fontos h a fokhagyma után sózzuk meg, mert többen elsózták ha hamarabb tették a sót. S még főzőm egy pár percet és ennyi.
2010. febr. 5. 08:20
 7/9 anonim ***** válasza:
JA!!A tejet is persze bele öntöm..:D kihagytam
2010. febr. 5. 08:20
 8/9 anonim válasza:

rántást tejjel felengedem bele a spenot,ételizesittö ,bors,fokhagyma

ennyi

2010. febr. 5. 10:23
 9/9 anonim válasza:
én szerintem mirelitet is lehet jol elkésziteni.pici olajba beleteszed, csepp viz alá a spenotot, hogy le ne égjen, majd hagyod kis lángon felolvadni,párolodni,ez kb.10-15 perc. addig beáztatsz egy zsemlét3-4 dl tejben pár percre majd fogod a turmixot és kissé pürésited ezt a cuccot. ha spenót megpárolodott, beleöntöd ezt a tejes masszát,kicsit összerontyantod.só, bors, fokhagyma bele és kész is.
2010. febr. 5. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!