Lilakáposztás recept a dinsztel tkáposztán kivül? Egyáltalán lehet belőle mást is késziteni?





Egyszer az u.n. vödrös vegyes savanyúságba raktam (cukros-ecetes alaplé), jó volt, csak attól kezdve az alaplé is, és minden más olyan lila-színű lett!!!
Talán inkább csak önmagában lehetne a cukros-ecetes salátát elkészíteni belőle.










Salátákba szoktam tenni.
Az egyik esetben ez egy kiadósabb önálló ételként is elegendő. Kínai kelt, lilakáposztát, uborkát, paradicsomot összekeverek egy tálban. Szórok rá paradicsomot, citromkockát a héj is maradhat rajta, úgy finomabb. Fetasajtot, túrót és snidlinget összekeverek ezt is a salátára halmozom, majd kerül még rá sült húskocka, ez általában ami maradék van otthon.
A másik sali az inkább köretnek finom. Lilakáposztát lereszelek, lesózom és kicsit állni hagyom. Kinyomom belőle a sót, keverek hozzá kockára vágott almát és sajtot. A sajtot is lehet reszelni, a reszelő nagyobb lyukán, majd tartármártásba keverem. Ezt leginkább rántott ételekhez szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!