Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lilakáposztás recept a dinszte...

Lilakáposztás recept a dinsztel tkáposztán kivül? Egyáltalán lehet belőle mást is késziteni?

Figyelt kérdés
Vettem lilakáposztát, de még jócskán maradt belőle. Mivel dinsztelt káposztát pár napja ettünk inkább készitenék belőle valami mást.
2014. dec. 31. 08:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer az u.n. vödrös vegyes savanyúságba raktam (cukros-ecetes alaplé), jó volt, csak attól kezdve az alaplé is, és minden más olyan lila-színű lett!!!

Talán inkább csak önmagában lehetne a cukros-ecetes salátát elkészíteni belőle.

2014. dec. 31. 09:06
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Én csak a dinsztelt káposztát ismerem, de én szoktam lefagyasztani. Kiengedve is tökéletes.
2014. dec. 31. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Salátákba szoktam tenni.

Az egyik esetben ez egy kiadósabb önálló ételként is elegendő. Kínai kelt, lilakáposztát, uborkát, paradicsomot összekeverek egy tálban. Szórok rá paradicsomot, citromkockát a héj is maradhat rajta, úgy finomabb. Fetasajtot, túrót és snidlinget összekeverek ezt is a salátára halmozom, majd kerül még rá sült húskocka, ez általában ami maradék van otthon.

A másik sali az inkább köretnek finom. Lilakáposztát lereszelek, lesózom és kicsit állni hagyom. Kinyomom belőle a sót, keverek hozzá kockára vágott almát és sajtot. A sajtot is lehet reszelni, a reszelő nagyobb lyukán, majd tartármártásba keverem. Ezt leginkább rántott ételekhez szeretjük.

2014. dec. 31. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
26%
lehet
2014. dec. 31. 15:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Mind két saláta jól hangzik, ezeket kipróbálom.
2014. dec. 31. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!