Meddig kellett volna sütnöm a mézeskalácsot?
Kisebb lángon próbáld meg sütni. Közepes vagy kis lángon.
Mennyire állítottad a sütőt?
Úgy érted, hogy a színe, állaga rendben volt, az egyetlen probléma, hogy nagyon kemény lett? Az nem baj. Várd meg, hogy kihüljön, tegyél egy nagy doboz közepébe egy félbevágott almát, amibe szegfűszeget szúrkálsz, majd tedd a dobozba a mézeskalácsokat, zárd be a dobozt, és egy nap múlva nyisd ki. Megpuhul.
Én 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, és kétszázon 5-10 perc alatt megvolt az első néhány adag, utána visszavettem 180 fokra, ott több ideig kellett hagyni. De általában ránézésre csinálom. A lényeg, hogy már legyen szép arany színe, de még ne égjen oda. Amikor kiszeded, még jó puha lesz, amikor kihül, akkor megkeményedik, de ezzel nincs gond. A fenti módszerrel lehet puhítani.
Ja, és légkeverést véletlenül se állíts be!
Én egyenletes alső-felső sütést alkalmaztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!