Sajt a pogácsa tetejére szaggatás előtt vagy után kerül?
Figyelt kérdés
A recept úgy írja, hogy kinyújtom a tésztát, megszórom sajttal, aztán szaggatom. Sütöttem már pogácsát, de olyankor mindig egyesével pakoltam rájuk a sajtot, viszont ez macerás és időigényes volt... Viszont ha előbb kiszaggatom, akkor mit csinálok a karikák között megmaradt tésztával? Újra begyúrom a sajttal és a rákent tojással együtt?2014. dec. 28. 01:12
1/3 anonim válasza:
Én előbb szórok, utána szaggatok. A kimaradt részeket összegyúrom, megkenem, és vagy sajt megy rá, vagy köménymag, és rudakra vágom.
2/3 anonim válasza:
Igen, újra átgyúrod, még finomabb lesz, mert a belsejében is lesz sajt.
3/3 anonim válasza:
Mindenhogy jó. a maradékot mindig újra kell gyúrni, lapítani , szaggatni. De én a kinyújtott tésztát kiszaggatom, a maradékot is (a szaggató köztit ), majd sütőpapíros tepsibe pakolom, kissé megsodorva, hogy magas legyen.
Ezután kenem le felvert tojással,szilikon ecsettel (jobb, mint kenőtoll )és szórom meg csipet reszeltsajttal, köménnyel, szezámmaggal, mákkal stb.
Arra kell ügyelni, hogy az oldalán ne csurogjon le a tojás, mert az nem engedné felemelkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!