Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételt csinálják karácso...

Milyen ételt csinálják karácsonyra, ha a férjem semmi jellemző magyaros ételt nem eszik meg?

Figyelt kérdés
Sajnos nem szereti a kacsát, libát, halat. Az ő családjában nem is volt jellemző a nagy sütés-főzés. Hétköznapokon sokszor van pörkölt, székelykáposzta, így az nem olyan ünnepi menü. Nem tudom milyen étellel lehetne feldobni az ünnepi hangulatot.
2014. dec. 24. 15:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%
Igen, az ország is fontos lenne, valóban. Mert hiába ajánljuk pl. a narancsos kacsát, ha nálatok nem lehet esetleg pecsenyekacsát venni...
2014. dec. 24. 16:03
 12/26 anonim ***** válasza:
81%
Vagy tolmács kell?
2014. dec. 24. 16:04
 13/26 A kérdező kommentje:

A válaszok sorba:

- a hűtőben semmi nincs, ebből nem tudunk kiindulni.

- férjem holland, anyósomék karácsonykor nálunk ettek, mert ő nem tud főzni, így tőle még alap dolgokat se tudnék megkérdezni,

- férjem nem vega, de nem eszik meg semmi csontos, belsőséges húsfélét, csak színhús maradhat.

Jelenleg tengerentúlon vagyunk, így csak most indulok bevásárolni, ezért bármit meg tudok még venni.

2014. dec. 24. 16:08
 14/26 anonim ***** válasza:
80%
Akkor esetleg egy gombás, tejszínes pulykaragu, aszalt gyümölccsel töltött karaj, valamilyen majonézes salátával.
2014. dec. 24. 16:15
 15/26 A kérdező kommentje:
Gyümölccsel töltött karaj jónak hangzik, azt láttam már más oldalon is. Milyen gyümölcsöket szoktak belerakni? Alma?
2014. dec. 24. 16:16
 16/26 anonim ***** válasza:
80%
Vagy egy hideg, egzotikus gyümölcsleves, valamilyen töltött, vagy búbozott karaj, majonézes krumplisalátával.
2014. dec. 24. 16:19
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
Én aszalt szilvával, vagy barackkal szoktam. Előbbit vörös-, utóbbit előtte fehér borba áztatva.
2014. dec. 24. 16:22
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
Tökmindegy, mit csinálsz, csak előtte gyújtsatok rá egy hazaira, utána bármit meg fog enni.
2014. dec. 24. 16:28
 19/26 A kérdező kommentje:
Vettem hálózott karajt, így azt fogom valamilyen módon variálni, talán bepácolom. Levesnek vettem marhahúst, amiből zöldséges marhahúsleves lesz. Ezeket csak holnap fogom megcsinálni, mivel ma késő estig dolgozik férjem, így csak süteményt kezdek el csinálni. Van aminek úgy is állni kell pár órát vagy éjszakát. Most töröm a fejem a továbbiakon, hogy milyen sütemény legyen.
2014. dec. 24. 17:56
 20/26 anonim ***** válasza:
69%

Ügyes!!!

Mintegy másfél óra alatt bevásárolni és megtölteni a teljesen üres hűtőt úgy, hogy a leves-zöldség is, a karajhoz az asztal gyümölcsök, a köret-nek való is meg van.

És még a sütéshez is hozzá tud most már fogni, mert van már tojás, vaj, tejföl, élesztő, minden, ami a süteményekhez kell!!

Ez a szuper háziasszony, tengeren túl, idegen városban, ez bizony gyorsan ment!

Kamu az egész!

2014. dec. 25. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!