Hókifli házi disznózsírral tudtok receptet?
Szomszéd néni kért meg hogy süssek neki hókiflit karácsonyra. Hozott lisztet, tojást és házi disznózsírt.
Én eddig mindig ramaval csináltam, és ráadásul elég lágy fajta zsír. Szegény örül hogy él, nem akarom traktálni hogy már pedig én ebből nem tudom megcsinálni, főleg hogy biztos meglehet hisz pl dédanyáink nem hiszem hogy ramat használtak hozzá.
No de hogy? Simán csak 1:1 arányba helyetesítsem? Vagy a zsírból kevesebb kel?
Ha előbb látom a kérdést, talán tudtam volna segíteni. de talán máskor jól jön. kevesebb zsír kell, mivel zsír 100 %, a margarin többnyire 70 %-os. szóval e szerint kell arányosítani a receptben megadott mennyiséget.10 deka margarin helyett 7 dekányi zsír.
Egyébként én keverve is szoktam, pl pitébe, egy fél margarint kiegészítek 20 dekára disznózsírral. tökéletes, finom tészta lesz belőle.( a néni észre sem vette volna, ha keverve csinálod )
Azért megírhatnád, milyen lett. ( a dédim, nagyim is csak zsírral sütöttek mindent, nem is ismerték a margarint, illetve soha nem használták.)
Szia.
Végül válasz híján a megérzéseimre hallgattam. 1:1 arányba helyettesítettem és nagyon finom, puha lett. :)
Azt hiszem ezentúl ha saját részre sütöm akkor is hanyagolom a ramat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!