Előre elkészíthető karácsonyi ételeket keresek, amik ugyanolyan frissek maradnak karácsonyig?
Kérdések:
Mennyire elöre kell elkészíteni - egy-két nap, vagy hosszabb idö?
Mit szerettek, és mit nem?
Milyen fogásokat akarsz: leves, sült, desszert, vagy hidegtálszerü?
Miböl hány félét?
Milyen ételekre
Még több, mint egy hét, vagyis fagyasztani akarod addig, vagy mondjuk egy hét múlva elkészíteni és karácsonykor tálalni? Nem mindegy ugyanis.
Én inkább a fagyasztás helyett jövő hétfőn-kedden és szerda délelőtt állnék neki (és fogok is ) sütni főzni.
Pár sütit más ezen a hétvégén elkészítek.
Linzer, mézeskalács,beigli, zserbó, ami bizton eláll addig is, persze jó hidegen, jól becsomagolva.
Írok egy remek sós rudacska receptet, ami hetekig eláll károsodás nélkül.pogácsának is ki lehet szaggatni.
30 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír, 10 deka reszeltsajt és még egy kicsi a tetejére.
6 (hat ) evőkanál hidegvíz, 1 (egy ) ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, ami ízlés szeint kicsit több is lehet.
A zsirdékot elmorzsálkuj a lisztben, hozzáadjuk a többi hozzávalót,, és jól összegyúrjuk. fél órát hűtőben pihentetjük,majd 1 centis csíkokat vágunk rádlival, amiket 4-5 centisekre darabolunk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymástól, mert az ecettől szépen megnő. lekenjük felvert tojással megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel vagy szezámmaggal.
Foró sütőben aranysárgára sütjük.
érdemes duplát készíteni, mert igen kapós :)
Szilveszteri rágcsának is tökéletes, és a kár most is meg lehet sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!