Nemsokára lesz a névnapom, és mit kéne sütni, amit nem ronthatok el, és előre is elkészíthető?
Munkahelyi buliban összefogtunk páran, mindenki süt valamit.De az a baj, hogy én csak magunknak szoktam, mert ha nem sikerül is látványosan, úgyis megesszük.
Mit készítenétek, ami könnyű is, és látványos,és nem lehet elcseszni:)?
Munkahelyre szerintem nem látványosat kéne, hanem ami könnyen szállítható, könnyen ehető, tehát ne valami habos-krémes sütit, amihez tányér, villa kell.
Én valami sós rágcsát csinálnék pl. sajtos pogácsa, túrópogácsa, sajtos rúd.
Vagy ha édeset szeretnél, akkor mézeskalács (úgy is jön a karácsony :) ) linzer. Esetleg muffin, mondjuk az nem olyan kiadós, úgyhogy több adag kéne.
TIRAMISU:
Hozzávalók:
babapiskóta
0,5 kg mascarpone
12 dkg porcukor
2,5 dl habtejszín
2 erős (üres) kávé
kakaópor (a tetejére)
egy jénai tál
Elkészítés:
Először lefőzöd a két kávét, és félreteszed hűlni.
A mascarponét, a porcukrot és a habtejszínt összekevered (bár isteni ízű masszát kapsz, nyalakodni tilos! kell a sütibe).
Elvileg meg kell várni, hogy a kávé teljesen kihűljön. Kinek van erre türelme? :) Ne legyen forró. Ha úgy találod, hogy már nem süt, a babapiskóta mindkét felét VILLÁMgyorsan megforgatod a kávéban. Ahogy most elképzelted, na, annál sokkal gyorsabban. Még gyorsabban! Ugyanis a babapiskótának van egy olyan furcsa szokása, hogy csak azt mondod, hogy "kávé", és már elázott. Ha megforgattad, leteszel egy sort a jénai aljára. Mivel olyan babapiskóta formájúak (haha), ezért úgy tedd, hogy pont kiegészítsék egymás hézagjait. (A jénai üresen maradt foltjaira tehetsz feleket is.) Erre a rétegre jöhet egy réteg mascarponés massza. Majd megint egy réteg piskóta, majd megint egy réteg massza. A lényeg, hogy felül massza legyen, ezt hintsd meg kakaóporral. Jó a Macis is, minden jó. Lehet kreatívkodni papírsablonnal, betűket, formákat kivágni, és úgy meghinteni, én nem szoktam.
Hogy miért ez a kedvenc receptem? Mert jellemzően halálra rémülök, ha valamit alkotni kell. Éééén? Én nem tudok főzni! Még egy zöldbabfőzelékkel is bajban vagyok. Ez viszont elronthatatlan, külsőre ÉS ízre is professzionális hatást kelt, bárhol el tudom sütni, karácsonykor, szülinapi buliban, stb., mindenki imádja - és mindenki a receptet kéri. Jaaaa, és előkészületekkel, kávéfőzéssel, elkészítéssel, elpakolással együtt maximum fél óra.
Szia!
Az én ötletem a kókuszos szelet.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 sütőpor
15 dkg túró
6 evőanál tej
6 evőkanál étolaj
7,5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
só
Összedolgozod, kinyújtod fél cm vastagra, megkened tejjel. Ráteszed a következő keveréket:
15 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál tej
20 dkg kókuszreszelék
Előmelegített sütőben (gáz 3-4-es fokozat, villany 175-200 fok) kb. 20 perc alatt kész.
Utána úgy szeleteled, ahogy akarod.
Érdemes alufólia csíkkal körbevenni a sütit, nehogy megégjen.
Nagyon "bonyolult" elkészíteni, kisebbik lányom nyolc évesen megcsinálta egyedül. Azóta ez az egyik kedvenc.
Remélem, segítettem.
kókuszgolyó?
A legegyszerűbb, elronthatatlan és általában szeretik az emberek
Linzer:
30 dkg lisz
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs van. cukor
1 kk sütőpor
1 tojás.
A lisztet elmorzsolod a margarinnal, beleteszed a többi hozzávalót. Összegyúrod, majd kb 3-5 mm-esre kinyújtod. Kiszaggatod (bármilyen szaggatóval, minél többféle, annál jobb). Tepsire teszed, előmelegített sütőben kb 10perc alatt megsütöd. Bármilyen lekvárral összetapasztod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!