Hol a legjobb bejgli Budapesten?
Felhívtam a receptért, parancsolj:
Bejgli
-------
Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg vaj / margarin
1 db tojás
1 db tojás sárgája
10 dkg cukor
5 dkg élesztő 1 dl cukros tejben
1 pek tejföl (púpozott evő kanál)
4 cipó, 2 óra kelesztés + felcsavarva 1 óra kelesztés
Töltelék:
Dió:
30 dkg darált dió
2 dl tej
20 dkg cukor
2 ek barack lekvár
* morzsa
* mazsola
* citrom / narancs héj
Mák:
35 dkg mák
20 dkg cukor
2 dl tej
* vanília cukor
* citrom / narancs héj
* aszalt szilva
* kakaó
* kevés liszt
Csillagosokra nem mondott konkrétat, csak, hogy tetszés szerint - ami persze nem segítőkész... :)
Biztos a sírba akarja vinni az arányokat. Majd kóstolgassad, mikortól jó.
A tölteléket folyamatos kevergetés közben megfőzzük, amikor poszog, levesszük a gázról, kihűtjük. Hidegen a kinyújtott tésztára kenjük.
Tojás fehérjével a megtekert bejglit megkenjük.
Hagyjuk fél órát kelni.
Tojás fehérjével egyszer már megkent bejglit újra megkenjük - ettől lesz szép töredezett a teteje.
160-180fokon addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a teteje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!