Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert kell a bejgli tolteleket...

Miert kell a bejgli tolteleket kifozni?

Figyelt kérdés
Es hogyan kell kifozni???
2014. dec. 4. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen ízű bejgli?
2014. dec. 4. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A mákot és a diót ( ezzel szokták a bejglit tölteni) a cukorral együtt kevés tejben kell megfőzni. Vigyázva, hogy ne égjen le.

Enélkül a töltelék kiszóródna a tésztából.

2014. dec. 4. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan a 2-es írja!

Kevéske tejet felteszel a lángra, majd amikor már felmelegedett beleöntöd a mákot/diót (amelyik éppen van!) és a cukrot. Állandó kavargatás közben sűrűre!!!! főzöd, kb. mint a tejbegríz, vagy tejbekása sűrűség!! Nem kell ennek sok idő, tehát viszonylag kevés tej kell, különben híg marad!

2014. dec. 5. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. Tavaly pont ezert nem sikerult a bejglim mert nem foztem ki a diot meg a makot.De iden mar okosabb lettem. Koszi megegyszer!
2014. dec. 5. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Ettél már olyan bejglit, amibe nem főzött töltelék került? Na akkor sejtheted...:

Amikor csak szárazon összekeverik a mákot a cukorral, vag ya diót a cukorral, meg néhány ízes hozzávalóval, és úgy szórják a tésztába, hát az kb a sütés alatt sem változik sokat. Egy kicsit a cukor megolvad, majd ha kihűlt, rászárad a többi száraz anyagra, és ugyanolyan száraz marad. Egyrészt könnyen szétszóródik, ha a kezedbe veszed, másrészt nem olyan finom.

Egyetlen egy előnye, hogy a tészta az ilyen töltelék mellett kevésbé repedezik meg. (A tejes/vizes főzött töltelék sokkal inkább repeszti a tésztát, és minél több a folyadék, főleg ha az tej, annál nagyobb ez a rizikó. Egyben annál finomabb is a végeredmény!:))

Úgyhogy el kell dönteni mire mész. Szép és repedezésmentes legyen az egyben kisült bejgli, de nem túl ízletes? Vagy inkább nagyon finom és kevésbé szép? :)

2014. dec. 5. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz, hogy a bejgli ne repedjen be sütés közben többször is felvert tojással végig kell (kenőtollal) kenegetni, akkor nem reped be!!!!
2014. dec. 6. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Hopp... az én famíliám a kivétel :) Mi sosem főzzük meg a tölteléket. Kicsit valóban morzsálós, de nekünk így a tuti:)Egyszer próbáltuk ki főzve, de nem volt kapós a süti...
2014. dec. 6. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Mert főzetlenül olyan az egész íze, mint egy szikkadt péksüteménynek, ami már napok óta várja a boltban, hogy valaki megvegye.


Egyszer egy barátnőm kínált a csodabejglijével. Előtte mondogattam, hogy nagyon éhes vagyok. Megláttam a bejglit, azt gondoltam fel fogom falni a fél tányért, nagyon szépek voltak. Erre beleharaptam az elsőbe, és úgy elment a kedvem... Illendőségből legyűrtem két szeletet, de nagyon sok vizet kellett hozzá innom. Hát ezért.

2014. dec. 7. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!