Keksztekercsben a vajas krémet mivel helyettesíthetem?
Szia!
Én sem rajongok a vajas krémekért, múltkor a Raffaello tejporos-szirupos krémjével helyettesítettem (ez mindegyik receptes oldalon rajta van). Mivel az is kókuszos, isteni finom, harmonikus íze lett, de amíg jól ki nem hűlt a mélyhűtőben, kicsit folyt. Viszont az íz miatt megéri, ha folyik is :)
Sok sikert!
Üdv!
Szia!
Én úgy váltottam ki, hogy kókuszt forralt tejben megpuhítottam, és nagyon kevés margarint tettem bele. Szépen összeállt a tekercsben, nekem sokkal jobban ízlett igy, mint a vajas krémmel, olyan könnyű lett tőle a süti.
Szia!
Nekem az alábbi főzött kérmes recept vált be. Mindenki dícsérte aki evett belőle.
Kókusz tekercs ( főzött krémmel )
50 dkg darált kekszet 2-3 evőkanál kakaóval, 15 dkg porcukorral, rumaromával, 5 dkg kókuszreszelékkel és kb. 1/2 liter tejjel összegyúrok. Megfelezem, konyharuhán kinyújtom úgy, hogy kókuszreszeléket szórok rá.
Töltelék:
4 ek. liszt
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kókusz
+ 5 dkg kókusz a rudak tetejére
A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrűre. A margarint a porcukorral habosra keverjük, szórjuk bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsük el.
A két rudat megtöltjük ezzel a főzött krémmel, majd a konyharuha segítségével göngyöljük fel. Rászórjuk a kókuszreszeléket, s mielőtt felszeleteljük, tegyük hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!