Túrógombócba egész tojás kell vagy csak a sárgája?
Szerintem többféle recept van. Én két egész tojást teszek bele, így szoktam:
fél gk túró
2 dl búzadara
2 egész tojás
1 ek olaj
só (érezhetően kissé sós legyen a tészta)
1 ek tejfől, ha a túró száraz volt
Remélem, nem hagytam ki semmit. Cukor nem kell bele. Ezeket összekeverem, és legalább fél órát, de akár egy egész napot vagy éjszakát állni hagyom, hogy a dara jól megduzzadjon. Utána kifőzöm - mikor feljön, még nem mindig van kész, meg kell kóstolni. Frissen nagyon finom, ha áll, akkor másnapra már kicsit megkeményedik.
hm köszi kb igy csináltam én is csak az olajat meg a sót kihagytam remélem jo lesz igy is
ez van ha fiuként itt hagynak kaja nélkül:D
Egész tojással szoktam, és szerintem kell bele a fehérje is.
Utolsó, csináltam én is 1-2-szer felvert fehérjével, de arra jöttem rá, hogy nem érezni különbséget a végeredményen.
" Cukor nem kell bele."
Na ezt viszont hónapokig rontottam el emiatt!
Nekem a túrógombóc alapvetően egy édes desszert, és természetesnek tűnt hogy teszek bele cukrot.
Kicsit lehet is, de nagyon el lehet vele rontani.
A cukor elvizesíti, elfolyósítja a tésztát, amibe rengeteg búzadarát kell így tenni, hogy formázható legyen.
Főzés után meg a sok búzadarától kb embert lehet vele ölni. :)
Bocs a kisregényért, csak azért írom, hogy más az én káromból tanuljon, meg szerintem ez egy fontos dolog, mert ahogy elhagytam a cukrot, egyből tökéletesek lettek a gömbök.
Ha valaki édesen szereti, öntse le édes tejföllel jó gazdagon.
Egész, hogy összetartsa az anyagokat...
(Előző Válaszoló! A cukortól nem lesz kőkemény a gombóc... A cukor főzés közben kiolvad...)
Akkor olvasd át még egyszer, és tanulj.
Leginkább szövegértést, mert sehol nem írtam, hogy a cukortól kemény lenne a gombóc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!