Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem a hanburger húst?

Hogyan süssem a hanburger húst?

Figyelt kérdés

az a lényeg hogy azt akarom hogy vékony legyen kb 2-3cm , de hiába csinálom meg a hamburger pogácsát laposra, mindig összeugrik és aztán a végén úgy néz ki h középen van egy csomó hús a szélén meg csak a zsemlét eszem...

nézegettem videókat, de ott erre a problémára soha nem tértek ki...

eddig 50% marha 50% disznó darált hússal próbálkoztam

2014. nov. 30. 03:39
 1/2 anonim válasza:
100%

Ne keverd, csak és kizárólag marha húst használj. Az igazi az lenne, ha a hamburgerpogácsa összetétele 70% darált marha hús, és 30% vesefaggyú lenne. De mivel utóbbit nem nagyon lehet kapni, így marad csak a marha hús.

Fűszerezés kis só, bors ízlés szerint, ezt jól összedolgozod. Én általában félkiló darált húst szoktam venni, ebből 8 pogácsát készítek. Majd jön a trükköm, fogsz egy kis sütőpapírt erre rárakod az adott mennyiségű húspogácsát, majd a kezeddel szépen kilapítod a lényeg hogy egyenletes legyen, és legyen vékony, mint említetted úgy is össze fog menni. Azért jó a sütőpapír mert a kilapított húspogácsát könnyedén eltudod majd róla távolítani, illetve a már előre formázottakat egymás tetejére teszed, folpakk rá, így akár később is kisütheted mehet a hűtőbe.

A sütés pedig a következőképpen alakul, zsiradék nélkül közepesnél valamivel kisebb lángon oldalanként 1-1 percig süsd (én legalábbis így szeretem, mert a hús közepe nem lesz száraz, kellőképpen szaftos marad), de egyéni preferencia alapján akár tovább is sütheted.

2014. nov. 30. 04:24
 2/2 anonim ***** válasza:
69%
Egy széles merőkanállal nyomni kell sütés közben, lapítani, így nem ugrik annyira össze.
2014. nov. 30. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!